Αυξάνουν τα στοιχήματα οι traders για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μετά τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο που ενισχύει την περίπτωση μεγαλύτερης σύσφιξης.

Οι χρηματαγορές προεξοφλούν πλήρως ένα τελικό επιτόκιο στο 4% από την ΕΚΤ μέχρι τον Οκτώβριο, με αύξηση κατά 0,25% κατά την επόμενη συνεδρίαση του Ιουλίο, η οποία θεωρείται ήδη σίγουρη, σύμφωνα με τα swaps που συνδέονται με τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης. Η τελευταία φορά που τα στοιχήματα της αγοράς έβλεπαν τέτοια επίπεδα κορύφωσης επιτοκίων ήταν τον Μάρτιο, αναφέρει το Bloomberg.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε υψηλότερος του αναμενόμενου για τέταρτο μήνα, αυξάνοντας την πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια με πιο επιθετικό τρόπο και διατηρώντας την ανησυχία των επενδυτών για την επίμονη αύξηση των τιμών καταναλωτή παγκοσμίως.

Η έκθεση ακολουθεί την προειδοποίηση του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Iζαμπέλ Σνάμπελ, ότι οι αξιωματούχοι δεν έχουν την πολυτέλεια να εφησυχάζουν σχετικά με τον πληθωρισμό και δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την υπερβολική αύξηση του κόστους δανεισμού. Ενώ ο γενικός πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ επιβραδύνεται, εξακολουθεί να τρέχει με υπερδιπλάσιο ρυθμό από το 2% που είναι ο στόχος της κεντρικής τράπεζας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να τον θέσουν ξανά υπό έλεγχο.

Η Goldman Sachs, η UniCredit και η BNP Paribas είναι μεταξύ των τραπεζών που έχουν αλλάξει τις προοπτικές τους και προβλέπουν τερματικό επιτόκιο στο 4% στον απόηχο της πιο πρόσφατης αύξησης κατά 0,25% στο 3,5%.

Διαβάστε ακόμη

Η επόμενη ημέρα με σταθερή κυβέρνηση – Επενδυτική βαθμίδα μέχρι το φθινόπωρο (pics)

Οι εκπλήξεις της Δευτέρας και η μάχη των ουραγών, η IDEAL αγοράζει τα πολυκαταστήματα ΑTTICA, το αυγοτάραχο σκίζει και το «τζάκι» της Θεσσαλονίκης

ΔΕΗ: Στα 15,5 λεπτά σταθερή η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ