Η Ευρώπη ήταν τυχερή τον φετινό χειμώνα, καθώς οι ήπιες καιρικές συνθήκες περιόρισαν τη ζήτηση για καύσιμα. Παρ όλα αυτά η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ισπανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας Iberdrola, Ιγκνάσιο Γκάλαν σημειώνοντας ότι  όσο οι αγορές ενέργειας εξαρτώνται υπερβολικά από τα ορυκτά καύσιμα και είναι εκτεθειμένες σε γεωπολιτικά γεγονότα, θα παραμένουν εύθραυστες».

«Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι η ενεργειακή κρίση έχει τελειώσει οριστικά». Ο ήπιος καιρός έχει εκμηδενίσει τις προβλέψεις για ελλείψεις ενέργειας που θα μπορούσαν να πλήξουν την ήπειρο, ενισχύοντας το ευρωπαϊκό νόμισμα και τις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ οι οικονομικές προοπτικές έχουν ανακάμψει σε τέτοιον βαθμό που οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δεν προβλέπουν πλέον ύφεση στην ευρωζώνη το τρέχον έτος.

Ωστόσο, η ενεργειακή ασφάλεια είναι πολύ σημαντική για να την αφήσουμε στην τύχη και τον ήπιο χειμώνα, τόνισε ο Γκάλαν, ο οποίος θεωρεί την ανάπτυξη περισσότερων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθούν μελλοντικοί κραδασμοί. Άλλωστε, η Iberdrola προωθεί ήδη επενδύσεις ύψους 17 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ έως το 2025.

Η Iberdrola, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ισπανίας στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιδιώκει να επιτύχει συνολική ισχύ 52 γιγαβάτ παγκοσμίως έως το 2025, ενώ σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις ύψους 27 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία για την ανάπτυξη δικτύων.

Διαβάστε ακόμη

H Intel επενδύει στην Ελλάδα – Ο παγκόσμιος κολοσσός επιλέγει και τη χώρα μας στο άνοιγμά του στην Ευρώπη (pics)

Η πρώτη κάλπη και το ΠΑΣΟΚ, ο Καλογρίτσας με ήχο και φως (;), τα Μάρμαρα Παυλίδη από χρυσάφι, η ΔΕΗ με την Εnel και το κουβάρι του Ρίου 

Τrastor: Νέες επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για νέες αγορές, αναβαθμίσεις και αναπτύξεις ακινήτων