-Χαίρετε, σήμερα είναι ημέρα Crown και από το πρωί θα έχει Royal θέαμα με εστεμμένους απ’ όλη την Ευρώπη και ενδιαφέρον πάντα για τις ελληνικές παρουσίες της πολιτικής και των επιχειρήσεων, αλλά να ξέρετε ότι, έστω και προσωρινά, καταγράφεται στην κοινή γνώμη μια διακριτή δυσαρέσκεια για την απόφαση της κυβέρνησης. Δεν φαίνεται ανησυχητική όμως, γιατί η ίδια θα μπορούσε να είναι αν έκαναν το αντίθετο, δηλαδή να τελεστεί η κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους. Σε λίγες ημέρες θα έχει ξεχαστεί πιστεύω, γενικώς όπως και ο θεσμός, εδώ και δεκαετίες.

Η πρώτη κάλπη και το «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

-Τα εκλογικά φουντώνουν ο Μητσοτάκης χθες στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί να βρει εταίρο να κυβερνήσει δεν έχει άλλη επιλογή από το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό αρχίζουν με βάση τα γκάλοπ να μετράνε τα κουκιά του πρώτου γύρου. Αν βγαίνουν πάνω από 150 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ε, όχι και στο just) ο Ανδρουλάκης θα προτείνει συγκυβέρνηση και ο Μητσοτάκης θα έχει κάποια δυσκολία να πείσει την κοινή γνώμη «γιατί όχι», να μου το θυμηθείτε. Προφανώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ -που βρίσκεται στην κάτω βόλτα, ακόμα και στην Κρήτη, όπως μου λένε- το έχει μετανιώσει αυτό το… «δεν πάω με κανέναν, ούτε με τον πρώτο, ό,τι και να γίνει» και προφανώς ο Πρωθυπουργός αν μπορεί θα πάει σε δεύτερη κάλπη, εφόσον αυτή θεωρεί ότι θα τον οδηγήσει σε αυτοδυναμία.

Κασιδιάρης

-Εντός της εβδομάδος θα κατατεθεί και η νομοθετική ρύθμιση για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τη Βουλή, ήδη έχουν αποσταλεί οι βασικές αρχές του νομοθετήματος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μου λένε ότι με κάποιον τρόπο θα προβλέπεται και ο αποκλεισμός του εξαδέλφου Κασιδιάρη που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική από τους ίδιους τους ακροδεξιούς, αντί για τον έγκλειστο. Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Μετρητά, ΣΥΡΙΖΑ και Καλογρίτσας

-Αναρωτιούνται αρκετοί στην πιάτσα γιατί τα μεγάλα -αποκαλούμενα από την Αριστερά ως «συστημικά»- Μέσα Ενημέρωσης (ενώ τα δικά τους είναι επαναστατικά!) δεν έπαιξαν ιδιαιτέρως την ένορκη δήλωση της γραμματέως Καλογρίτσα ότι πηγαινοέρχονταν μετρητά του αφεντικού της για το κόμμα, την παρουσία του περίφημου Αρτεμίου, Κύπριου «οφσορατζή» με τον οποίον, ως γνωστόν, έχει ποζάρει ο Νίκος Παππάς σε κάτι καφενεία στην Κύπρο κ.λπ. κ.λπ. Αυτονοήτως αν όλα αυτά καταγγέλλονταν επωνύμως για άλλο κόμμα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, τα… αντισυστημικά Μέσα θα τα είχαν πρωτοσέλιδο... για κανένα τρίμηνο. Σήμερα όμως η κοινωνία, οι αναγνώστες και τα ενδιαφέροντά τους «έχουν φύγει» από το mood των σκανδάλων και της μιζέριας και γι’ αυτό και τα media δεν αναπαράγουν οποιαδήποτε τέτοια ιστορία, γιατί -απλούστατα- δεν ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Αυτό δεν το κατάλαβε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με σκάνδαλα ή «σκάνδαλα», χωρίς όμως να κερδίζει τίποτα, εκτός από το ίδιο το κοινό του. Ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τη μιζέρια και τη σκοτεινιά των μνημονίων και ασχολείται με το μέλλον του, ανησυχεί για πολλά καθημερινά ζητήματα, αλλά δεν έχει (σε τόσο αυξημένο βαθμό, τουλάχιστον) την οργή των μνημονίων που έβγαλε στον αφρό τα κόμματα διαμαρτυρίας. Ψιλά γράμματα, έτσι;

Και αν υπάρχει… ήχος και φως;

-Και αν υπάρχουν βίντεο από το γραφείο του Χρηστάρα (Καλογρίτσα), με κινήσεις μαύρων συναλλαγών μεταξύ πρώην κυβερνητικών στελεχών. Αυτό που αποκαλεί «ήχος και φως» πασίγνωστος επιχειρηματίας όταν αναφέρεται για βιντεοσκοπημένες παράνομες συναλλαγές; Ο Καλογρίτσας έχει πει στο παρελθόν ότι υπάρχουν και σημερινός υπουργός που τον ξέρει καλά, έχει πει επίσης ότι τα έχει δει. Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν ισχύει, αλλά ότι τρεις πρώην υπουργοί, οι δυο ΣΥΡΙΖΑ και ο ένας (κεντρικός) των ΑΝΕΛ, η αλήθεια είναι ότι ξημεροβραδιάζονταν στο γραφείο του Καλογρίτσα, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είχαν κάποιες συναλλαγές, αλλά ξαναλέω, δεν ξέρω. Θα δούμε (ή και θα ακούσουμε) αν ισχύει, αν τα δώσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας, αν και πρέπει να ξεπεράσει σοβαρά νομικά ζητήματα.

Ξεκινά μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα για τις τράπεζες

-Πιάνουμε τη σκυτάλη από τα νέα της αγοράς με το βλέμμα μας στραμμένο στις τράπεζες, όπου ξεκινά μια ενδιαφέρουσα σε εξελίξεις εβδομάδα, καθώς υπάρχουν διεργασίες που οδηγούν σε νέες ανακατατάξεις. Το πιο αδιάφορο θέμα στην τραπεζική ατζέντα φαίνεται να είναι η επίσκεψη Α. Ενρία στην Αθήνα, καθώς είναι τυπικού χαρακτήρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των κατά καιρούς συναντήσεων που κάνει με επιτόπιες επισκέψεις σε όλες τις χώρες που εποπτεύει. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει και επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις 19 Ιανουαρίου. Η ατζέντα των θεμάτων με τις συστημικές τράπεζες είναι η γνωστή, δηλαδή κεφάλαια, NPLs, stress test κ.λπ. Ωστόσο, ακόμη και μια εθιμοτυπική επίσκεψη του επικεφαλής του SSM έχει πάντα ένα ορισμένο ενδιαφέρον και στην περίπτωσή μας το πιο σημαντικό είναι τα μηνύματα που θα μεταφέρει στις συναντήσεις του για μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τις τράπεζες (π.χ. μερίσματα) και μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρει τον SSM (π.χ. κεφάλαια). Αυτά όμως για να τα πληροφορηθούμε πρέπει να περάσει λίγος χρόνος, γιατί -ως γνωστόν- αρχικά μαθαίνουμε πάντα τα τυπικά και τα θετικά. Τα ζόρικα αργούν λίγο...

H ION στην Αθήνα ή τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι (που δεν ξεκίνησε)

-Στην Αθήνα θα βρεθούν αυτές τις μέρες -για μία ακόμη φορά- τα στελέχη του επενδυτικού Ομίλου ION Capital, με έδρα το Δουβλίνο που ανήκει στον Ιταλό μεγιστάνα Αντρέα Πινιατάρο και έχει επισήμως εκδηλώσει εγγράφως το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει το 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, που σήμερα ελέγχει το ΤΧΣ. Όταν ο Πινιατάρο είχε στείλει την επιστολή στο ΤΧΣ είχε προσφέρει 1,34 ευρώ ανά μετοχή, με σημαντικό premium. Σήμερα η Πειραιώς αξίζει 1,5 ευρώ κι ακόμη βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τη λογιστική της αξία. Το ΤΧΣ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πρόσληψης Σύμβουλου Αποεπένδυσης για την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά από τον τρόπο που «τρέχουν» αυτές οι διεργασίες φαίνεται πως η επιλογή Συμβούλου θα καθυστερήσει, καθώς φαίνεται πως πάει για Φεβρουάριο. Επομένως είναι απορίας άξιο, τι θα συζητήσουν και με ποιους τα στελέχη της ΙΟΝ Capital στην Αθήνα.

Στο Νταβός με το βλέμμα στην Intel

-Στα σημαντικά της εβδομάδας και το Νταβός, όπου ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Αλ. Πατέλη. Αυτή τη φορά το Νταβόςs έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον CEO της Intel και ελπίζουμε να έχουμε συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίου της Intel στην Ελλάδα παραγωγής ημιαγωγών, καθώς ο αμερικανικός όμιλος κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη. Αν έχουμε αίσιες εξελίξεις θα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αλυσίδα Microsoft, Google, JP Morgan, Pfizer, Amazon κ.λπ.

Η ΔΕΗ ολοκλήρωσε το 60% του due diligence για την ENEL Romania

-Σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με την Enel Ρουμανίας. Καλά ενημερωμένες πηγές τονίζουν ότι έχει ολοκληρωθεί το 60% του due diligence και απομένει το υπόλοιπο 40% για να προχωρήσει (…ή να σκαλώσει, που -μεταξύ μας- δεν το πιστεύουμε) το μεγάλο ντιλ. Ωστόσο, η Επιχείρηση έχει δικαίωμα να παρατείνει -εφόσον χρειαστεί- την περίοδο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων. Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ «γλυκοκοιτάζει» τη θυγατρική του ιταλικού ομίλου στην Ελλάδα, που επίσης έχει βγάλει πωλητήριο από καιρό (σ.σ. η ιταλική διοίκηση έχει επιλέξει για τη χώρα μας ένα συνεργατικό μοντέλο επένδυσης στις ΑΠΕ, το λεγόμενο Stewardship), οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το ελληνικό χαρτοφυλάκιο. Ο λόγος δεν είναι η ποιότητα των έργων, αλλά το υψηλό premium με το οποίο πωλούνται τα έργα πράσινης ανάπτυξης στην Ελλάδα (π.χ. Μοtor Oil με Ελλάκτωρ και το επικείμενο ντιλ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής), το οποίο είναι αισθητά υψηλότερο από τα χρήματα που θα κληθεί να καταβάλλει η ΔΕΗ για την Enel Ρουμανίας. Όπως λένε χαρακτηριστικά σήμερα για τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, ο πολλαπλασιαστής EBITDA, ο οποίος καθορίζει το τίμημα μιας συναλλαγής ή εξαγοράς, είναι 13 έως 14 φορές τα κέρδη, ενώ για τη Ρουμανία η ΔΕΗ θα πληρώσει κάτω από 10 φορές.

Χρυσό deal: Πάνω από μισό δισ. για τα μάρμαρα του Παυλίδη

Τελικά το πρώτο μεγάλο deal της χρονιά ήρθε από έναν κλάδο που λίγοι το περίμεναν. Η Μάρμαρα Παυλίδης, από τους ισχυρούς παίκτες στο μάρμαρο σε διεθνές επίπεδο, πέρασε στον έλεγχο του κυπριακού επενδυτικού κεφαλαίου Elements Capital Management (ECM Partners) του Σάββα Λιασή. Πρόκειται για το fund που το 2020 είχε αποκτήσει μαζί με τη York Capital τον αποκαλούμενο Νότιο Τομέα της Famar, δηλαδή τις δραστηριότητες της φαρμακοβιομηχανίας σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Το deal, που λέγεται ότι σε αξία κινείται στα επίπεδα άνω των 600 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα των διαφορετικών προτεραιοτήτων που υπήρχαν μεταξύ των μελών της οικογένειας Παυλίδη. Το ECM, που πλέον διαθέτει τέσσερα γραφεία σε Κύπρο, Κροατία, Σλοβενία και Ελλάδα, έχει συνεργαστεί σε πολλές συναλλαγές με το York Capital, ωστόσο την περίπτωση της Παυλίδης δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η συμμετοχή του. Το 2006, η Παυλίδης Μάρμαρα είχε επιχειρήσει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η αποτυχία της βγήκε σε καλό, αφού δεν πέρασε την κρίση της Lehman Brothers και όλα όσα ακολούθησαν μετά. Το 2017, η Παυλίδης Μάρμαρα είχε εξαγοράσει τη Mermeren από τη Stone work (κοινοπραξία της Goldman sachs - ΝBGI private equity fund) πληρώνοντας 73 εκατ. ευρώ. Σήμερα η Παυλίδης ελέγχει το 98,3% του Λατομείου μαρμάρων στα Σκόπια (Mermeren) αλλά και άλλα λατομεία σε Ελλάδα – Βουλγαρία. Ετήσιος τζίρος κοντά στα 120 εκατ. ευρώ. Στην αγορά του ελληνικού μαρμάρου μοναδικός ισχυρός εκπρόσωπος (μη εισηγμένος) παραμένει ο Κυριακίδης.

Καλά μηνύματα για τον τουρισμό από Γερμανούς και Βρετανούς

-Και συνεχίζω το σερί των καλών ειδήσεων με τον τουρισμό και τα νέα που έρχονται για το 2023 και τις δύο βασικές αγορές της Ελλάδας, Γερμανούς και Βρετανούς, οι οποίοι ανησυχούν μεν με τα οικονομικά τους, βάζουν ωστόσο και πάλι φέτος ψηλά τους ελληνικούς προορισμούς, όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό. Μία πρώτη γεύση έδωσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, από το βήμα του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η ζήτηση υπάρχει και το ταξίδι αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Το διαπιστώσαμε το ‘22 και επιβεβαιώνεται ως τάση και για το ‘23. Τα προμηνύματα είναι θετικά παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν σε σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και το παγκόσμιο τσουνάμι του πληθωρισμού. Φαίνεται πως η βρετανική αγορά θα πρωταγωνιστήσει στη σεζόν του ‘23, αλλά και από μελέτη επίσης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) διαπιστώνεται πως με βάση τις αναζητήσεις τουριστικών πακέτων τον Δεκέμβριο του ‘22 στις γερμανόφωνες χώρες, η Ελλάδα διατηρεί την ελκυστικότητά της και παραμένει μέσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς των αναζητήσεων». Σημειωτέον ότι οι πιέσεις στα εισοδήματα των Ευρωπαίων το 2023 λόγω ακρίβειας, πληθωρισμού και επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας θεωρείται από τις κρισιμότερες παραμέτρους που θα καθορίσουν την πορεία της θερινής σεζόν του ’23 για τις τουριστικές αγορές της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.

Το δικαστικό κουβάρι για το καζίνο Ρίου

-Ατελείωτο μπλέξιμο παραμένει η υπόθεση των καζίνο Πηλαδάκη. Αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη στο Πρωτοδικείο Πάτρας η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης του καζίνο Ρίου που παραμένει κλειστό από πέρυσι τον Ιούνιο. Το παράδοξο είναι πως την αίτηση -που κατέθεσαν πέντε εργαζόμενοι - αναμένεται να υποστηριχθεί με παρέμβαση από το σωματείο των εργαζόμενων που εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται σε συζητήσεις με την Glafka Capital που απέκτησε έπειτα από συμφωνία με την Intrum δανειακές υποχρεώσεις των καζίνο Ρίου, Αλεξανδρούπολης Κέρκυρας. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν την πτώχευση κινδυνεύοντας να χάσουν τα χρωστούμενα, αντί να συμφωνήσουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση για να λειτουργήσει το καζίνο Ρίου και να δουλέψουν ξανά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Λέγεται πως επιθυμούν να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάκληση της υφιστάμενης άδειας του καζίνο Ρίου (όπως προβλέπει ο νόμος, αφού δεν λειτουργεί) και να τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση που λογικά θα είναι οι… ίδιοι οι εργαζόμενοι μέχρι να γίνει (όποτε…) διαγωνισμός για την εκ νέου παραχώρηση της άδειας. Εν τω μεταξύ, για να λειτουργήσει ξανά το καζίνο ζήτησαν από την Glafka αρχικά να καταβληθεί ποσό 1,15 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με το σωματείο, αντιστοιχεί στο 1/3 των δεδουλευμένων τους και στη συνέχεια ειπώθηκε πως θέλουν άλλα τόσα σε καταπιστευτικό λογαριασμό (escrow account) ως εγγύηση… Δεν αποκλείεται πάντως η αυριανή συζήτηση να αναβληθεί καθώς η Glafka έχει ήδη υποβάλλει αίτημα εξυγίανσης του καζίνο που θα συζητηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αποχωρήσεις στελεχών στην ELTON Χημικά

Elton Χημικά είναι μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, με πολύ καλά αποτελέσματα και μάλιστα φαίνεται ότι οι θυγατρικές της στο εξωτερικό αποδίδουν καλύτερα από τη μητρική που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα. Την εταιρεία διευθύνει ο μεγαλομέτοχος κ. Νέστωρ Παπαθανασίου. Ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα, η Elton Χημικά ανακοίνωσε την αποχώρηση του Οικονομικού της Διευθυντή. Η είδηση θα περνούσε ίσως απαρατήρητη αν δεν ανακοινωνόταν -λίγες μέρες αργότερα- και η αποχώρηση του Διευθυντή Λειτουργιών ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι σύζυγος της κόρης, δηλαδή γαμπρός του κ. Ν. Παπαθανασίου. Είναι, άραγε, οι προσωπικές φιλοδοξίες ή οι διαφορετικές επιλογές που προκάλεσαν τις αποχωρήσεις ή η επιμονή του βασικού μετόχου να αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσέγγιση ξένου επενδυτικού ομίλου που ζητά πακέτο μετοχών;

Πληγή οι πλατφόρμες

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα 2-3 τελευταία χρόνια έχει παρέμβει ίσως και περισσότερες από 20 φορές με προειδοποιήσεις ή και άλλα μέσα ανά περίπτωση, για περιπτώσεις πλατφορμών που παρέχουν κάθε είδους διαδικτυακές επενδυτικές υπηρεσίες και δεν έχουν αδειοδοτηθεί για να κατέχουν λεφτά πελατών. Στις 29/12/22 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποίησης στο επενδυτικό κοινό για την Progresivetrade, μια πλατφόρμα που διαχειρίζεται εταιρία με έδρα στον Αγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες. Σημειώστε πως για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα εκδόθηκε στις 9/1/23 ανάλογη προειδοποίηση και από το FSA, δηλαδή την αντίστοιχη αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και η Eurobank δεν βιάζεται στην Κύπρο

-Σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία, αν η Eurobank αποκτήσει το 30% της Ελληνικής Τράπεζας στη Μεγαλόνησο, υποχρεούται να προχωρήσει σε Δημόσια Πρόταση για το σύνολο των μετοχών της. Γι’ αυτό, προς το παρόν, η διοίκηση της Eurobank έχει σταματήσει στο 29,2% έχοντας αποκτήσει πρόσφατα το 3,2% (13.230.000 μετοχές) από τη Senvest Management LLC, ενώ έχει ήδη υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών ("SPA") με τη Wargaming Group Limited, το 13,41% της Ελληνικής Τράπεζας. Μαζί με το ποσοστό που ήδη διαθέτει, η συνολική συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα φτάνει το 29,2%.

Κλειστή σήμερα η Wall Street, μοναξιές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας…

-Η αμερικανική αγορά γιορτάζει σήμερα την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και απολαμβάνει ένα μεθεόρτιο τριήμερο ανάπαυσης. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών τα οποία είναι ιδιαιτέρως θετικά, έχουν προκαλέσει αισιοδοξία και έχουν φέρει θετικά πρόσημα στους δείκτες της Wall Street. Μέχρι στιγμής φέτος, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 5,9% έναντι 4,2% για τον S&P 500 και 3,5% για τον Dow. Αύριο ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Goldman Sachs και η Morgan Stanley. Αμέσως μετά περνάμε στην πραγματική οικονομία με τα αποτελέσματα 2022 της United Airlines την Τρίτη, Charles Schwab, J.B. Hunt Transport Services και Prologis την Τετάρτη, Netflix, Procter & Gamble και Fastenal την Πέμπτη. Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης απέχει μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες κι αν θυμηθούμε το χαμηλό των 790 μονάδων που σημείωσε η αγορά πέρσι στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, μέχρι το σημερινό των 968 μονάδων, η αισιοδοξία δείχνει να έχει βάση. Πέρυσι, ο Γενικός Δείκτης είχε αναρριχηθεί έως τις 973 μονάδες στα μέσα Φεβρουαρίου και μετά ήρθε ο πόλεμος.