Ο επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, της Iberdrola, ανακοίνωσε στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα ενισχύσει τις επενδύσεις παρά την επιβολή έκτακτου φόρου στους παραγωγούς ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Iberdrola, Ιγκνάσιο Γκάλαν, συναντήθηκε με τον Βρετανό ΥΠΟΙΚ, Τζέρεμι Χαντ, αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των παραγωγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Όπως έχει αναφέρει η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο φόρος απειλεί να περιορίσει τις επενδύσεις σε έναν τομέα που είναι ζωτικής σημασίας για την απεμπλοκή του Ηνωμένου Βασιλείου από τα ορυκτά καύσιμα και την επίτευξη του στόχου του για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

«Είμαστε πρόθυμοι να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο Γκάλαν μετά τη συνάντηση με τον Χαντ. «Με ένα σταθερό και προβλέψιμο ρυθμιστικό περιβάλλον, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να κάνουμε ρεκόρ επενδύσεων. Και είμαστε ακόμη διατεθειμένοι να επιταχύνουμε αυτή την επένδυση εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες».

Η Iberdrola σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ (7,3 δισεκατομμύρια δολάρια) στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα τρία χρόνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα για επενδύσεις μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη στρατηγική της που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος.

Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας της εταιρείας είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αιολικών πάρκων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Iberdrola επενδύει επίσης σε υποδομές δικτύου που πρέπει να ενισχυθούν καθώς η ζήτηση ενέργειας αυξάνεται με την ηλεκτροδότηση των μεταφορών και της οικιακής θέρμανσης.

Διαβάστε ακόμη:

Meydan: Η εγκαταλελειμμένη πόλη των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ντουμπάι (vid)

Ο πλήρης οδηγός για να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα της εφορίας

Προ των πυλών η 4η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ – Νέο τετ α τετ κυβέρνησης – τραπεζιτών για τη στήριξη των δανειοληπτών