Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τους εδώ και σχεδόν δύο μήνες παρέχοντας ελπίδες ότι η σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας θα συνεχιστεί παρά την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των νέων περιορισμών.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 75.000 στις 712.000 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Νοεμβρίου, καταγράφοντας την πρώτη πτώση σε διάστημα τριών εβδομάδων σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Χωρίς τις απαιτούμενες προσαρμογές για τις εποχιακές διακυμάνσεις, ο αριθμός των νέων αιτήσεων εμφανίζεται μειωμένος κατά περίπου 122.000 κατά τη διάρκεια της ανωτέρω περιόδου.

Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις – ο αριθμός του συνόλου των Αμερικανών που ήδη λαμβάνει επιδόματα ανεργίας – μειώθηκαν κατά 569.000 σε 5,52 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg τα στοιχεία οι οικονομιολόγοι εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα ανέρχονταν στις 775.000 και οι συνεχιζόμενες αξιώσεις στα 5,8 εκατ. Παρά τη βελτίωση που υποδηλώνουν τα σημερινά στοιχεία τα επίπεδα τόσο των νέων αιτήσεων όσο και των συνεχιζόμενων αξιώσεων ανεργίας απέχουν πολύ από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν πριν την πανδημία.

Οι δείκτες της Wall Street δεν σημειώνουν ιδιαίτερες μεταβολές προσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.