Δεν αποτελεί μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Adidas και Gap ο Kanye West, 2 εταιρείες οι οποίες έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία μαζί τους, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος με ανάρτησή του Twitter, διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είχε θέση στα Δ.Σ. των εταιρειών ένδυσης.

«Δεν έχω θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο στη Gap, δεν έχω θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Adidas», έγραψε ο δημοφιλής μουσικός, σχεδιαστής και επιχειρηματίας. Και παραφράζοντας το σύνθημα «Black Lives Matters» συμπλήρωσε «Black board seats matter».

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εντεινόμενη πίεση να διαμορφώσουν τα διοικητικά τους συμβούλια διαφορετικά από πλευράς σύνθεσης, ειδικά μετά τις μεγάλες αναταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία, καθώς και τον δυσανάλογο αριθμό των κρουσμάτων του Covid-19 στις μειονότητες. Οι μαύροι σύμβουλοι αντιπροσώπευαν μόλις το 10% των θέσεων στα εταιρικά διοικητικά συμβούλια το 2019.

Η μετοχή της Gap ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ νωρίτερα μέσα στο έτος, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία  της με τον West. Η συνεργασία του West με την Adidas για σειρά παπουτσιών, δίνει σε αυτόν τον έλεγχο του σχεδιασμού, ενώ η Adidas διαχειρίζεται την ολοκλήρωση και την παραγωγή τους. Η συμφωνία πρόκειται να λήξει το 2026. Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν το όνομα Yeezy του Kanye West για τα προϊόντά τους.