Η οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων Ανιέλι συμφώνησε να αγοράσει το 24% του γαλλικού οίκου υποδημάτων Christian Louboutin έναντι 541 εκατ. ευρώ, επιδιώκοντας δυναμική είσοδο στον κλάδο ειδών πολυτελείας.

Η επενδυτική εταιρεία Exor που ανήκει στην οικογένεια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποκτά μερίδιο ύψους 24% και «βλέπει» περιθώρια ανάπτυξης της εταιρείας τόσο στην αχανή αγορά της Κίνας όσο και στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Exor θα διορίσει δύο από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οίκου Louboutin.

Υπό την ηγεσία του Τζον Έλκαν, η εταιρεία επενδύσεων της οικογένειας Ανιέλι διαφοροποιεί τις επενδύσεις της τα τελευταία χρόνια καθώς οι ιδρυτές της Fiat Chrysler επεκτείνονται σε κλάδους πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η επένδυση στη Louboutin, γνωστή για τα γυναικεία παπούτσια με την κόκκινη σόλα, είναι η τελευταία επενδυτική κίνηση της Exor έπειτα και από την επένδυση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική εταιρεία ειδών πολυτελείας πολυτελείας Shang Xia.

Ο οίκος Christian Louboutin ιδρύθηκε το 1991 και διαθέτει πλέον 150 καταστήματα σε 30 χώρες. Η επένδυση της Exor καθίσταται δυνατή καθώς πολλές εταιρείες υποδημάτων πολυτελείας έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

«Τα brands ‘’επίσημων’’ υποδημάτων αντιμετωπίζουν δυσκολίες», δήλωσε η Λούκα Σόλκα, αναλυτής στο Sanford C. Bernstein. «Επηρεάζονται από μία ευρεία τάση που «θέλει» τη στροφή στο casual, σε υποδήματα δηλαδή που έχουν κατά μέσο όρο χαμηλές τιμές».

Η οικογένεια Αννιέλι κατέχει το 53% της Exor μέσω μιας ξεχωριστής εταιρείας που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Fiat, Τζιοβάνι Αννιέλι.

Επίσης ελέγχει την εταιρεία που κατασκευάζει τα σπορ αυτοκίνητα Ferrari NV, κατέχει την ιταλική ομάδα ποδοσφαίρου Juventus καθώς και μερίδιο στην προσφάτως ιδρυθείσα αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου

Κτήμα Καμπά: Η χαμένη ευκαιρία του Μπουτάρη και το «μικρό Ελληνικό» της Ελλάκτωρ

Έρευνα: Το λιμάνι του Πειραιά ενισχύει τη θέση του στον παγκόσμιο ανταγωνισμό