Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε ότι, αν και μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα είναι σχεδόν βέβαιη, το αποτέλεσμα της επόμενης συνεδρίασης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία που θα καταφθάσουν στο μεσοδιάστημα.

Μιλώντας στο Bloomberg TV ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε ότι ο δομικός πληθωρισμός ενδεχομένως να αποδειχτεί περισσότερο επίμονος από το αναμενόμενο, ενώ η τουριστική σεζόν δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση τις τιμές στον κλάδο των υπηρεσιών.

«Νομίζω ότι ο Ιούλιος είναι τελειωμένη υπόθεση» ανέφερε ο ντε Γκίντος μιλώντας στο περιθώριο του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ στο Σίντρα της Πορτογαλίας. «Για τον Σεπτέμβριο, νομίζω ότι είναι ανοικτό ακόμα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Γκίντος ανέφερε ότι η επιβράδυνση των τελευταίων μηνών στην Ευρώπη αναμένεται να συνεχιστεί και το δεύτερο μισό του 2023.

«Νομίζω ότι κάποιοι από τους καθοδικούς κινδύνους έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και γίνονται πολύ πιο ορατοί πλέον», σημείωσε. «Τα στοιχεία που λαμβάνουμε για την ανάπτυξη δεν είναι πολύ καλά».

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης στο ΥΠΕΘΟ για οικονομία, ακρίβεια, ελαφρύνσεις και επενδύσεις

Λέιν (ΕΚΤ): Υψηλά επιτόκια για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια

Σαρωτικές αλλαγές στα υπουργεία – Φεύγει η ηλεκτροκίνηση από το ΥΠΕΝ και το νερό από το Υποδομών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ