Ένας από τους πιο εξέχοντες επιφυλακτικούς επενδυτές της Wall Street μετατράπηκε σε αισιόδοξος όσον αφορά τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών.

Ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley υπολογίζει πια πως ο S&P 500 θα αυξηθεί κατά 2% έως τον Ιούνιο του 2025, μια σημαντική στροφή από την πρόσφατη άποψή του ότι ο δείκτης αναφοράς θα καταρρεύσει κατά 15% έως τον Δεκέμβριο.

Ο στρατηγικός αναλυτής, του οποίου οι απαισιόδοξες προβλέψεις για το 2023 δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν καθώς οι αγορές συνέχιζαν να ανεβαίνουν, ενέδωσε τελικά και αύξησε τον στόχο του για τον S&P 500 στις 5.400 μονάδες από τις 4.500 μονάδες.

Αυτό εκτοξεύει την πρόβλεψή του από μία από τις χαμηλότερες στη Wall Street σε μία που προβλέπει νέο ρεκόρ για τον δείκτη.

«Στις ΗΠΑ, προβλέπουμε ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή», ανέφερε ο Γουίλσον σε πρόσφατη ανάλυσή της Morgan Stanley, η οποία παρουσίασε τις εκτιμήσεις της εταιρείας για το β’ εξάμηνο σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία.

Τους τελευταίους μήνες, ο Γουίλσον επέμεινε επανειλημμένα στον στόχο των 4.500 μονάδων για τον S&P 500, ακόμη και όταν ο δείκτης σημείωσε μια σειρά από υψηλά ρεκόρ. 

Ο ίδιος δήλωσε τον Μάρτιο ότι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για την αναβάθμισή του, δεδομένης της απουσίας ευρείας αύξησης των κερδών.

Τον περασμένο μήνα υποστήριξε ότι αποφεύγει να κάνει μεγάλα calls για την κατεύθυνση του δείκτη, δεδομένης της αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Σε γενικές γραμμές, η τράπεζα αναμένει ένα «θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον», το οποίο θα στηρίξει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου κατά το β’ εξάμηνο του έτους, αν και ο Γουίλσον επανέλαβε την άποψή του ότι τα ευρύτερα αποτελέσματα για την οικονομία καθίστανται δύσκολα προβλέψιμα, καθώς τα δεδομένα γίνονται πιο ασταθή.

Η αναβάθμιση του Γουίλσον κατά 20% αφήνει τον Ντουμπράβκο Λάκος-Μπούχας της JPMorgan Chase & Co. ανάμεσα στους λίγους εναπομείναντες εξέχοντες απαισιόδοξους αναλυτές της Wall Street.

Οι προβλέψεις του κάνουν λόγο για πτώση άνω του 20% στον S&P 500 μέχρι το τέλος του έτους.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank AG αύξησαν επίσης τον στόχο τους για το τέλος του 2024 για τον δείκτη στις 5.500 από τις 5.100 μονάδες.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley συστήνει μια προσέγγιση με επιλογή ποιοτικών κυκλικών μετοχών και μετοχών ποιοτικής ανάπτυξης, ενώ διατηρεί μια μακρά έκθεση σε ορισμένους αμυντικούς τομείς, όπως τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Διαβάστε ακόμη

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: «Κι εγώ από φτωχός ξεκίνησα»

Το τρίπτυχο των προκλήσεων για την ασφαλιστική αγορά

Άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στην αραβική αγορά (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ