search icon

Bloomberg

Με €5 δισ. γειτονιά της Βουδαπέστης παίρνει κάτι από τη λάμψη του Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογράφουν συμφωνία ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία κόμβου τύπου Ντουμπάι σε υποβαθμισμένη συνοικία της ουγγρικής πρωτεύουσας

Η Ουγγαρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν την Τετάρτη συμφωνία ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την οποία μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Βουδαπέστης θα αποκτήσει «αέρα»  Ντουμπάι, ένα έργο που προκάλεσε επικρίσεις ακόμη και πριν από την επισημοποίησή του.

Η εταιρεία ακινήτων Eagle Hills Properties LLC θα συνεργαστεί με την τοπική κυβέρνηση της Βουδαπέστης για την ανάπτυξη ενός εν μέρει εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού σταθμού, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο,  μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον υφυπουργό εξωτερικού εμπορίου των ΗΑΕ, Θάνι Αλ Ζεγιούντι.

Η ουγγρική κυβέρνηση σχεδίαζε να δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ από δικά της κεφάλαια για τη βελτίωση των υποδομών γύρω από την περιοχή, δήλωσε ο Γιάνος Λαζάρ, υπουργός αρμόδιος για τις κατασκευές και τις μεταφορές, στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έδωσε εντολή για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου που θα θυμίζει το Ντουμπάι όσον αφορά τη μεγαλοπρέπειά του, δήλωσε τότε ο Λαζάρ. Η δημοτική κυβέρνηση, με τη σειρά της, επέκρινε τον σχεδιαζόμενο νέο κόμβο ως ανεπιθύμητη προσθήκη στον ιστορικό ορίζοντα της Βουδαπέστης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει λαμπερούς ουρανοξύστες, για τους οποίους έχει γίνει γνωστό το Ντουμπάι.

Διαβάστε ακόμη:

Eugenio Tornaghi (Nexi Ελλάδος): «Στόχος να γίνουμε κυρίαρχος παίκτης στην εγχώρια αγορά»

ΑEGEAN: Οι καταλύτες της ανάπτυξης το 2024 – Oι πρώτες εκτιμήσεις και η μεγάλη πρόκληση

Πλειστηριασμοί: Η «επιστροφή» του «Εμμαούς» με 4 σφυριά (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version