Το Bitcoin «σκαρφάλωσε» σε νέο ιστορικό την Παρασκευή (8/3), ξεπερνώντας τα 70.000 δολάρια, καθώς η «φρενίτιδα» των επενδυτών για τα crypto έστειλε το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα πάνω από τα 70.105 δολάρια, για να υποχωρήσει μετέπειτα στα επίπεδα των 66.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, ήταν η πρώτη φορά που το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το φράγμα των 70.000 δολαρίων, ωθούμενο από τη ζήτηση των επενδυτών για ETF Bitcoin στην αγορά spot και την προσδοκία για τις πολυπόθητες μειώσεις των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin έφτασε ξανά σε υψηλό ρεκόρ την Τρίτη 6 Μαρτίου 2024, στα 69.000 δολ. για να υποχωρήσει αμέσως κατά 10%.

Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα ασταθής στην αγοαρά των crypto, ενώ τα αρχικά σημερινά κέρδη ίσως οφείλονταν και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με κάποιους traders να εκτιμούν ότι ένα υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και η χαμηλότερη από την αρχική αύξηση της απασχόλησης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα ανοίξει τον…δρόμο προς της μείωση των επιτοκίων εντός του έτους.

Mάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, το νέο ράλι του bitcoin έχει συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, ειδικά το ethereum. To δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο καταγράφει σήμερα άνοδο 1,5% στις 3.943 δολάρια.

Το ethereum επωφελείται από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι θα είναι το επόμενο που θα κερδίσει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να προσφέρεται μέσω διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων. Από την αρχή της χρονιάς έχει ενισχυθεί περισσότερο από 60%.

Oμοίως και το Dogecoin σημείωσε διψήφια ποσοστιαία κέρδη το πρωί της Παρασκευής, ακολουθώντας το εντυπωσιακό ράλι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη

«Little Athens» – Η νέα γειτονιά στο «The Ellinikon»: Πάνω από 1.100 σπίτια βγαίνουν σταδιακά στην αγορά

Σωτήρης Καραγιάννης (Space Hellas): Κίνδυνος αφανισμού για τις επιχειρήσεις που δεν ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη

ΕΥΑΘ: Έρχονται αυξήσεις στο νερό – Eισήγηση για αλλαγή τιμολογίων στην Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ