Την προσφορά για εξαγορά μονάδων της MetLife σε Ελλάδα και Πολωνία, επιβεβαιώνει η ΝΝ Group, καθώς όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση της αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της για ενοποίηση ηγετικών θέσεων σε ελκυστικές αγορές ανάπτυξης.

Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία σε δήλωση της την Κυριακή ανέφερε ότι θα ενημερώσει περαιτέρω την αγορά σχετικά με την προσφορά «εάν και όταν είναι απαραίτητο», ενώ το Bloomberg είχε γράψει την Παρασκευή ότι η ΝΝ βρίσκεται σε συνομιλίες για να πληρώσει περίπου 740 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της MetLife.

Οι μετοχές της NN σημείωσαν άνοδο 0,64% στις 9:43 π.μ. στο Άμστερνταμ, δίνοντάς της αξία αγοράς 12,9 δισ. ευρώ (15,4 δισ. δολάρια).

Η MetLife με έδρα τη Νέα Υόρκη πουλά περιουσιακά στοιχεία, καθώς θέλει να δώσει ώθηση στις διεθνείς της δραστηριότητες, αλλά και να ενισχύσει τη ρευστότητά της. . Οι δραστηριότητές της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σημείωσαν το 2020 προσαρμοσμένα κέρδη 327 εκατ. δολ, από 282 εκατ. δολ. το 2019.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν μετά από τις πιέσεις του ακτιβιστή μετόχου Elliott Investment Management για περισσότερα κέρδη προς τους μετόχους. Παράλληλα, η ΝΝ μέσα στο 2021 υπέβαλε πρόταση εξαγοράς και για τις δραστηριότητες της πολωνικής Aviva Plc.

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών

ΔΕΗ: Πώς η επιχείρηση γύρισε στην πίστα των ΑΠΕ χτίζοντας ένα χαρτοφυλάκιο 7 GW

Οι 7 λόγοι που φέρνουν «έκρηξη» στην κτηματαγορά