Η Novo Nordisk, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσφορά και τη διάθεση των προϊόντων της λόγω της υψηλής ζήτησης για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, θα επενδύσει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για την επέκταση της παραγωγής της στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει επίσημα την επένδυση αργότερα σήμερα στις εγκαταστάσεις της Novo στο Chartres, νοτιοδυτικά του Παρισιού, σύμφωνα με το γραφείο του. Ένας σύμβουλος του Μακρόν δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση για το αν το ποσό περιλαμβάνει και δημόσιες επιδοτήσεις.

Η δανική εταιρεία εργάζεται για την ενίσχυση της παραγωγής δύο φαρμάκων, του Wegovy για την απώλεια βάρους και του Ozempic για τον διαβήτη. Η φρενίτιδα γύρω από τα φάρμακα, τα οποία έχουν λάβει «ψήφο εμπιστοσύνης» από διασημότητες και επιχειρηματίες, όπως ο Έλον Μασκ, έχουν μετατρέψει τη Novo στην πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης.

Η επένδυση θα φέρει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν ελλείψεις και στα δύο ενέσιμα φάρμακα, τα οποία περιέχουν ένα δραστικό συστατικό που ονομάζεται σεμαγλουτίδη και μιμείται τη δράση μιας ορμόνης του εντέρου, προσφέροντας στους χρήστες του φαρμάκου αίσθημα κορεσμού.

Το Wegovy έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους χρήστες να χάσουν περίπου 15% του σωματικού τους βάρους κατά μέσο όρο, ενώ πρόσφατες μελέτες έδειξαν επίσης οφέλη για την καρδιά. Η Novo έχει διαθέσει -μέχρι στιγμής- το φάρμακο μόνο σε λίγες χώρες. Η πρόσβαση στη Γαλλία είναι περιορισμένη.

Η αντιστροφή της βιομηχανικής παρακμής της χώρας ήταν ένας από τους βασικούς οικονομικούς στόχους του Μακρόν και ο ίδιος έχει παρουσιάσει μια σειρά μέτρων προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης της διευρυμένης χρήσης φορολογικών απαλλαγών για επενδύσεις και του εξορθολογισμού των διαδικασιών για το άνοιγμα νέων εργοστασίων.

Η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία «τρέχει» για να κατασκευάσει εργοστάσια και γραμμές παραγωγής, καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται σε μια αγορά που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει στη σχέση δανειοληπτών – servicers και funds – Οι νέοι κανόνες και τα πρόστιμα

EastMed Pipeline: Πώς θα υλοποιηθεί ο αγωγός των 1.800 χλμ και των 6 δισ ευρώ

ΗΑΕ: Θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα για τη μετατροπή CO2 σε πέτρωμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ