Στη δήλωση ότι η Γερμανία γίνεται φτωχότερη λόγω της αποτυχίας της να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Bloomberg στη Φρανκφούρτη, ο Κρίστιαν Λίντνερ αναγνώρισε ότι είναι δύσκολο για τη χώρα να αποφύγει τις επιπτώσεις που προκαλεί μια παρατεταμένη περίοδος με μικρή ή καθόλου ανάπτυξη.

«Ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι δεν είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί όσον αφορά τη φορολογία, ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι γινόμαστε φτωχότεροι επειδή δεν έχουμε ανάπτυξη. Μένουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν μια τέτοια ανάλυση παρουσιάζεται τόσο από τον υπουργό Οικονομίας, όσο και από τον υπουργό Οικονομικών, θεωρώ αδιανόητο η κυβέρνηση να μην βγάζει κανένα συμπέρασμα από αυτήν την ανάλυση», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι παρατηρήσεις του Κρίστιαν Λίντνερ αναδεικνύουν τη δυσχερή κατάσταση που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς εισέρχεται στο δεύτερο έτος μετά την πανδημία, όπου η ανάπτυξη αναμένεται να αποδειχθεί στην καλύτερη περίπτωση αδύναμη.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας ενδέχεται να δείξουν ότι η βιομηχανική παραγωγή βρίσκεται σε ένα επίπεδο, το οποίο -αν δεν ληφθεί υπόψη το σοκ από τον Covid- είναι το χαμηλότερο που έχει υπάρξει μετά τον αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το συνεχιζόμενο δημοσιονομικό αδιέξοδο ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν τη δημοσιονομική πολιτική. Παρόλο που πλέον ο προϋπολογισμός 2024 έχει ψηφιστεί, το αδιέξοδο που εξακολουθεί να υπάρχει φέρνει σύννεφα στις προοπτικές του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη

ΟΟΣΑ: Πολύ νωρίς για να κηρύξουν οι κεντρικές τράπεζες «νίκη» επί του πληθωρισμού

Oι 5 φθηνότερες και οι 5 ακριβότερες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας (πίνακες + γράφημα)

Σκρέκας: Σε μόλις 10 λεπτά η ίδρυση επιπλέον 12 μορφών επιχειρήσεων σταδιακά από τον Μάιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ