Την απόφασή του να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να επιδιώξει συγχώνευση της Fox Corp. και της News Corp.,δύο εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης τις οποίες ελέγχει, ανακοίνωσε ο ισχυρός άνδρας των media, Ρούπερτ Μέρντοχ, μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι επενδυτές για τη συμφωνία.

Η Fox ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι είχε λάβει επιστολή από τον Μέρντοχ που αναφέρει ότι ο ίδιος και ο γιος του Λάχλαν, ο οποίος είναι CEO της Fox, αποφάσισαν ότι μια συγχώνευση δεν θα ήταν η καλύτερη λύση για τους μετόχους αυτή τη στιγμή.

Από την πλευρά της η News Corp. εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση. Οι ειδικές επιτροπές των ΔΣ που εξέταζαν τη συγχώνευση διαλύθηκαν.

Η συμφωνία που είχε πρωτοανακοινωθεί τον Οκτώβριο, υποσχόταν να την επανένωση των μητρικών εταιρειών του Fox News και των επιχειρήσεων εκπομπών του Fox με τον ειδησεογραφικό οργανισμό Τύπου που συμπεριλαμβάνει την Wall Street Journal, την New York Post και την HarperCollins.

Επενδυτές της News Corp αντιτάχθηκαν στη συγχώνευση με την Fox, αναφέροντας ότι,  υποτιμά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η κίνηση είχε θεωρηθεί ως ένας τρόπος για να θωρακίσει ο Λάχλαν Μέρντοχ τον έλεγχο του στην οικογενειακή αυτοκρατορία στα media.

O έτερος γιος του Ρούπερτ, Τζέιμς Μέρντοχ, έγραψε επιστολές στα ΔΣ και των δυο εταιρειών εγείροντας ερωτήματα για το προτεινόμενο deal. Παραιτήθηκε από το ΔΣ της News Corp. το 2020 λόγω διαφωνιών για το περιεχόμενο και τη στρατηγική.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια τα «ασημικά» του Δημήτρη Κοντομηνά

Γερμανία: Ποια αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει απολύσεις

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η καθαρή σας αξία; Ετσι θα την υπολογίσετε