Ο κληρονόμος της Chanel Ζεράρ Βερτεμέρ έγινε ο πλουσιότερος κάτοικος της Ελβετίας, αφού η μετά την πανδημία άνθηση των ειδών πολυτελείας αύξησε την περιουσία του σε 42 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (47,6 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι, σύμφωνα με το περιοδικό Bilanz.

Ο Βερτχάιμερ, ο οποίος ελέγχει τον παρισινό οίκο μόδας που παράγει το άρωμα Chanel No. 5, κατοικεί στη Γενεύη. Μια χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις μόδας, αρωμάτων και κοσμημάτων αύξησε τον πλούτο του Βερτεμέρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την περιουσία της οικογένειας Κάμπραντ που ίδρυσε το Ikea, ανέφερε το Bilanz στην ετήσια έκδοσή του για τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελβετία.

Το Bloomberg υπολόγισε την καθαρή αξία του Βερτεμέρ σε 44,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις 27 Ιουνίου 2023. Ο στενά ελεγχόμενος όμιλος ειδών πολυτελείας, ο οποίος ιδρύθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ το 1910, είχε έσοδα 17,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Άλλα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τρεις αμπελώνες και άλογα κούρσας στη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη

Κύμα καταγγελιών για φοροδιαφυγή – «Καρφώνουν» ακόμη και όσα βλέπουν στα social media!

Black Friday 2023: Προσδοκίες για διψήφια άνοδο τζίρου – Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή (26/11) (vid)

Κράτη μέλη της ΕΕ πιέζουν για χαλάρωση των νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ