H Yang Huiyan δεν αποτελεί πλέον την πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας, καθώς η κρίση ακινήτων στην Κίνα έπληξε σημαντικά την εταιρεία της, Country Garden Holdings, με αποτέλεσμα η περιουσία της να πάρει την κατιούσα. 

Την Παρασκευή, μάλιστα, δέχθηκε και το ισχυρότερο πλήγμα, καθώς η Κινέζα δισεκατομμυριούχος σταμάτησε πια να «φιγουράρει» στην κορυφή της γυναικείας λίστας του Bloomberg Billionaires στην Ασία. 

Τη θέση της πήρε η Savitri Jindal από την Ινδία, η οποία με περιουσία 11,3 δισ. δολαρίων ανακηρύχθηκε και επισήμως ως η πλουσιότερη γυναίκα στην ήπειρο.  

Η Jindal έχει στην ιδιοκτησία της τον ομώνυμο όμιλο (Jindal Group), ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των μετάλλων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.  

Όμως, τα αρνητικά μαντάτα για την Yang δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς όχι μόνο έχασε την πρωτιά αλλά διολίσθησε και στην τέταρτη θέση των πλουσιότερων γυναικών. Διότι στην τρίτη θέση βρέθηκε η επίσης Κινέζα Fan Hongwei, της οποίας η περιουσία προέρχεται από την εταιρεία χημικών Hengli Petrochemical.  

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια δραματική πτώση για την 41χρονη Yang, η οποία το 2005 κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του πατέρα της, με αποτέλεσμα να καταστεί μία εκ των νεότερων δισεκατομμυριούχων σ’ όλο τον κόσμο. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια δε, βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση των πλουσιότερων γυναικών της Ασίας, χάρη στην τάχιστη ανάπτυξη του κλάδου ακινήτων στην Κίνα. 

Η περιουσία της, φέτος, έχει περιοριστεί κατά τουλάχιστον 50% και ανέρχεται πλέον στα 11 δισ. δολάρια, εξαιτίας της σημαντικής βουτιάς της μετοχής της Country Garden στο Χρηματιστήριο (βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016).  

Όσον αφορά την 72χρονη Jindal, είναι η πλουσιότερη γυναίκα και ο 10ος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ινδία. Έγινε επικεφαλής του Ομίλου, λίγο αφότου ο σύζυγός της πέθανε σε δυστύχημα με ελικόπτερο το 2005. Η εταιρεία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στην Ινδία, ενώ παράγει επίσης τσιμέντο, ενέργεια κ.α. 

Χάρη στην αύξηση των τιμών στην αγορά των μετάλλων και των εμπορευμάτων, η περιουσία της ξεπέρασε τον Απρίλιο τα 15,6 δισ. δολάρια, παρότι πριν δύο χρόνια μετά βίας έφθανε τα 3 δισ. δολάρια. Σήμερα, κυμαίνεται λίγο άνω των 11 δισ. δολαρίων. Καθόλου άσχημα δηλαδή.   

Διαβάστε ακόμη:

Μαρούσι: Mπαράζ επενδύσεων άνω των €300 εκατ. σε νέα, «πράσινα» γραφεία (pics) 

Πάνος Δάβαρης: Βγαίνει στο σφυρί η βίλα του στη Μύκονο (pics) 

Η απίθανη ιστορία του Δανού που κέρδισε 120 εκατ. ευρώ στο Eurojackpot