Η Twitter Inc. δεν είναι πια μία ανεξάρτητη εταιρεία, έχοντας συγχωνευθεί με τη νέα επιχείρηση X Corp., εγείροντας ερωτήματα όσον αφορά τα πλάνα του Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέλλον της εταιρείας δεν είναι ξεκάθαρο, τη στιγμή που περνά μία σημαντική, πολύμηνη διαδικασία αναδιάρθρωσης μετά από την περσινή εξαγορά της από τον Μασκ με αντίτιμο $44 δισ. Ο δισεκατομμυριούχος έχει πολλάκις τονίσει πως «η αγορά του Twitter θα επιταχύνει τη δημιουργία της Χ η οποία αποτελεί μία “εφαρμογή για τα πάντα” (everything app)».

Ο δεύτερος πλουσιότερος επιχειρηματίας του κόσμου έχει υπογραμμίσει πως θέλει να μετατρέψει την «Χ» σε μία εταιρεία παρόμοια με την κινεζική WeChat της Tencent Holdings Ltd., η οποία συμπεριλαμβάνει πληθώρα υπηρεσιών. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η νέα εταιρεία θα συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες οι οποίες αφορούν τις Tesla και SpaceX. Σημειωτέον πως ο Μασκ κατέχει ήδη το ψηφιακό domain «X.com», το οποίο ήταν και το όνομα της εταιρείας πληρωμών την οποία είχε συγχωνεύσει με την PayPal.

Ο Μασκ, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, είναι πρόεδρος τόσο της Χ Ηoldings Corp. όσο και της θυγατρικής της, Χ Corp.

«Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, η δημιουργία της X Corp. με έδρα τη Νεβάδα των ΗΠΑ έλαβε χώρα γιατί ο Μασκ θέλει να έχει περιορισμένες καταπιστευματικές υποχρεώσεις. Η μήνυση κατά στελεχών από επενδυτές σε εταιρείες που εδρεύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία είναι δυσκολότερη», τόνισε η πρύτανης του Tulane University Law School, Αν Λίπτον, στο Bloomberg.

H απόφαση του Μασκ έχει διχάσει τους ειδικούς οι οποίοι δε γνωρίζουν τί μέλλει γενέσθαι με την Τwitter Inc. Η απλή ανάρτηση του Μασκ στην ίδια την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έγινε ανάρπαστη μέσα σε λίγες ώρες, καταγράφοντας εκατομμύρια views. 

Σύμφωνα, τέλος, με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Μαντίπ Σινγκ, «ο Μασκ ενδέχεται να θέλει να δημιουργήσει μία μητρική εταιρεία παρόμοια με την Alphabet, η οποία θα συμπεριλαμβάνει ως θυγατρικές όλες τις επιχειρήσεις του. Δε γνωρίζω, όμως, πως θα καταφέρει να επιτύχει στη δημιουργία μίας “εφαρμογής για τα πάντα” τη στιγμή που τόσο η Alphabet όσο και η Meta έχουν αποτύχει σε παρόμοιες προσπάθειές τους».

Διαβάστε ακόμα

Επεκτείνεται το e-katanalotis.gov.gr: Ρεύμα, φυσικό αέριο και επιτόκια τραπεζών εντάσσονται στην πλατφόρμα (pics)

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 13 Ιουνίου οι δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

Χάρβεϊ (Wells Fargo): Ο S&P 500 θα καταγράψει διόρθωση 10%