search icon

Bloomberg

Ποια εταιρεία επιτρέπει στους εργαζόμενους να δουλεύουν από το εξωτερικό για έναν μήνα

«Είναι ωραίο να μένουμε λίγο παραπάνω στο μέρος, όπου επιλέγουμε να κάνουμε διακοπές» σχολίασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων

Τη δυνατότητα να δουλεύουν από το εξωτερικό για σχεδόν έναν μήνα θα έχουν οι εργαζόμενοι στη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank -γνωστή και ως DWS Group.

«Είναι ωραίο να μένουμε λίγο παραπάνω στο μέρος, όπου επιλέγουμε να κάνουμε διακοπές» σχολίασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της DWS, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η απόφαση για εργασία από το εξωτερικό ενθουσίασε τους υπαλλήλους, ιδίως τους νεότερους σε ηλικία.

H απόφαση της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εντάσσεται στην προσπάθεια διατήρησης της ευελιξίας της πανδημικής περιόδου, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να συμβαίνει στον υπόλοιπο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές εταιρείες του τομέα έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες περιορισμού ή κατάργησης της κατ’ οίκον και εξ αποστάσεως εργασίας.

Πάντως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν εταιρείες, όπως οι American Express, Visa και Mastercard, οι οποίες εφαρμόζουν σύντομες περιόδους «εργασίας από οπουδήποτε». Συνήθως πρόκειται για δύο έως τέσσερις εβδομάδες, στις οποίες οι υπάλληλοι μπορούν να εργαστούν από το εξωτερικό, παρατείνοντας εν μέρει τις διακοπές τους.

Όσον αφορά την περίπτωση της DWS, το μέτρο αφορά 18 εργάσιμες ημέρες, εκ των οποίων οι 10 δύναται να είναι συνεχόμενες. Το project θα εφαρμοστεί πιλοτικά για έναν ολόκληρο χρόνο και στη συνέχεια θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του.

Διαβάστε ακόμα

Η Ροδόπη, τα «καρτέλ», τα 17 κόκκινα πακέτα, το σιωπηρό deal και οι… μηχανές του Βενιζέλος

Morgan Stanley: Ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,2% το 2024 –  H επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα είναι σχεδόν βέβαιη

Goldman Sachs: Αυξάνει τις τιμές στόχους – Σε πολυετές σημείο καμπής οι ελληνικές τράπεζες

Exit mobile version