Η Rolls-Royce Holdings ενδεχομένως να προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθλως η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους με επικεφαλής την McKinsey & Co. για να τη βοηθήσουν στον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της, ανέφεραν οι Times.

Μέρος του σχεδίου εξυγίανσης προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή. Ως αποτέλεσμα, το 10% των περίπου 30.000 θέσεων εργασίας στα τμήματα αυτά θα μπορούσε να καταργηθεί, ανέφερε το δημοσίευμα.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ντέρμπι είναι πιθανό να πληγούν περισσότερο από τις περικοπές, ανέφεραν οι Times, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες από τις διοικητικές λειτουργίες του back-office της εδρεύουν στην πόλη. Η Rolls-Royce δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με το εργατικό δυναμικό της.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απόφαση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στους εργαζομένους και οποιαδήποτε υπόνοια περί του αντιθέτου είναι καθαρή εικασία» σχολίασε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού στην εταιρεία που περιλανβάνει ορισμένες βάσικες αλλαγές στη διοίκηση.

Διαβάστε ακόμη

WhatsApp: Έρχεται υπηρεσία απόκρυψης του τηλεφωνικού αριθμού

Πάνω από 1.500 συλλήψεις σε κινητοποίηση του Extinction Rebellion για το κλίμα στην Ολλανδία

Η εκθαμβωτική σουίτα Bellini είναι ένα ζωντανό παραμύθι στη λίμνη Κόμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ