Ο βραχίονας ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba στην Κίνα προσλαμβάνει περισσότερους από 2.000 πτυχιούχους εν μέσω ρεκόρ ανεργίας των νέων και καθώς οι αρχές χαλαρώνουν τους ρυθμιστικούς περιορισμούς στις τεχνολογικές πλατφόρμες.

Ο Όμιλος Taotian, η μονάδα που περιλαμβάνει τις εταιρείες Taobao και Tmall, προσλαμβάνει τους πτυχιούχους για μια σειρά από θέσεις, σύμφωνα με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό προσλήψεων Wechat την Πέμπτη. Οι θέσεις εργασίας θα βρίσκονται σε τουλάχιστον έξι κινεζικές πόλεις, όπως η Χανγκζού και η Σαγκάη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η  Κίνα ανέστειλε τον Ιούλιο τη δημοσίευση στοιχείων σχετικά με την εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας των νέων. Το ποσοστό αυξανόταν κάθε μήνα και έφτασε σε ποσοστό ρεκόρ 21,3% τον Ιούνιο.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων συνήθως εκτοξεύεται το καλοκαίρι, καθώς δεκάδες εκατομμύρια απόφοιτοι βγαίνουν στην αγορά εργασίας, ενώ 12 εκατομμύρια φοιτητές αναμένεται να αποφοιτήσουν από πανεπιστήμια και κολέγια το 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Η κινεζική κυβέρνηση τείνει κλάδο ελαίας στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αφού οι έρευνες σε εταιρείες όπως η Alibaba και η Tencent Holdings έληξαν τον Ιούλιο με την επιβολή τεράστιων προστίμων.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Τι θα γίνει με τα δίκτυα των ATM – Τα τρία σενάρια που εξετάζουν (πίνακας)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 25/8/2023

Χρηματιστήριο: Επενδυτές και εταιρείες επιστρέφουν στη Λεωφόρο Αθηνών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ