Η άλλοτε πανίσχυρη CEO και ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς διαθέτει “περιορισμένους οικονομικούς πόρους” και δεν θα πρέπει να πληρώνει 250 δολάρια το μήνα σε αποζημίωση μόλις αποφυλακιστεί, δήλωσαν οι δικηγόροι ενώπιον δικαστή.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς λένε ότι υπάρχει ένα τυπογραφικό λάθος σε μια δικαστική κατάθεση που δεν προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα για να καταβάλει η Χολμς 452 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα της τεράστιας απάτης της στη νεοσύστατη εταιρεία εξέτασης αίματος.

Ζητούν τώρα από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Έντουαρντ Νταβίλα, να διορθώσει τα έγγραφα ώστε να υποχρεωθεί να καταβάλει μηνιαίες πληρωμές μόλις ολοκληρώσει την ποινή των 11-1/4 ετών που άρχισε τον περασμένο μήνα σε ομοσπονδιακό στρατόπεδο φυλακών έξω από το Χιούστον.

Όπως και ο πρώην φίλος της, ο Ράμες Μπαλβάνι, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Theranos και τώρα εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών, η Χολμς δήλωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το εννιαψήφιο ποσό που ζητούν οι ΗΠΑ. Αυτό είναι σύνηθες σε μεγάλες οικονομικές απάτες, αλλά η κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει αποζημίωση – και οι δικαστές συχνά επιβάλλουν χρονοδιαγράμματα πληρωμών στους καταδικασθέντες για να διασφαλίσουν ότι καταβάλλουν προσπάθεια.

Ο Νταβίλα, ο οποίος προήδρευσε στις δίκες τόσο της Χολμς όσο και του Μπαλβάνι, τους διέταξε να καταβάλουν 452.047.268 δολάρια σε αποζημίωση, λέγοντας ότι είναι συνυπεύθυνοι για το ποσό – με 125 εκατομμύρια δολάρια να οφείλονται στον επενδυτή της Theranos, Ρούπερτ Μέρντοχ , και μικρότερα ποσά για 13 άλλα θύματα απάτης.

Ο δικαστής διέταξε τον Μπαλβάνι να καταβάλλει 25 δολάρια ανά τρίμηνο όσο βρίσκεται στη φυλακή και τουλάχιστον 1.000 δολάρια το μήνα ή τουλάχιστον το 10% των αποδοχών του, όταν αποφυλακιστεί.

Η Χολμς δεν έχει αντίρρηση για τις τριμηνιαίες πληρωμές των 25 δολαρίων όσο είναι φυλακισμένη, αλλά υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος να υποθέσει ότι η απουσία χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής μετά τη φυλάκιση σημαίνει ότι ο δικαστής απλώς έκανε λάθος.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπάνα» από Στουρνάρα για σοβαρές αποφάσεις και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Γκριμάλντι: Με €164 εκατ. κυρίαρχος σε Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο – Το παρασκήνιο και τα σχέδια στην Κρήτη

Οι Σπαρτιάτες και οι «ΨΕΚ», ο Μουράτογλου στις οπτικές ίνες, το signing bonus, τα ψώνια του Τζουζέπε, οι νέες business Στέγγου και το «αμόκ» Γκριμάλντι 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ