Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Μαρκ Σνάιντερ, υποβάθμισε την απειλή των φαρμάκων GLP-1 για την απώλεια βάρους καθώς θεωρεί ότι το χαρτοφυλάκιο του κολοσσού των τροφίμων είναι πλούσιο σε προϊόντα με λιγότερες θερμίδες.

Η Nestle αποκτά σήμερα το ήμισυ των εσόδων της από τον καφέ, τη φροντίδα κατοικίδιων ζώων και τις βιταμίνες, σε σύγκριση με το 30% πριν από επτά χρόνια, δήλωσε ο Σνάιντερ σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg. Αυτές οι κατηγορίες αναμένεται να είναι πιο ανθεκτικές, καθώς οι άνθρωποι που λαμβάνουν φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τόσο τα σνακ και όσο και τις ποσότητες των γευμάτων.

«Δεν αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή», είπε. «Είναι μια πλήρης δικαίωση της στρατηγικής που ακολουθήσαμε πολύ υπομονετικά όλα αυτά τα χρόνια».

Η εταιρεία που παρασκευάζει τα  Lean Cuisine έχει πουλήσει λιγότερο κερδοφόρες επιχειρήσεις και έχει αγοράσει επιχειρήσεις με μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ο Σνάιντερ είπε ότι έχει κάνει συμφωνίες αξία 50 δισ. και επίσης αποχώρησε από άλλες αξίας 50 δισεκατομμυρίων, χωρίς όμως να αναφέρει σε το νόμισμα.

Ο πληθωρισμός παραμένει σε κάπως υψηλά επίπεδα, δήλωσε ο Σνάιντερ, και αναμένει ότι η επιχείρηση βιταμινών, μετάλλων και συμπληρωμάτων διατροφής της εταιρείας θα επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης σε μεσαία έως υψηλά μονοψήφια ποσοστά από το 2024, αφού η Nestle ξεπεράσει κάποια ζητήματα ενσωμάτωσης εξαγορών.

Διαβάστε ακόμη

Σε δύο «ταχύτητες» η αγορά των servicers – Ποιοι απειλούνται με «λουκέτα» και ποιοι διεκδικούν παλαιά και νέα projects

Ουίσκι από την Κίνα λανσάρει Pernod Ricard – Πόσο κοστίζει

Capital Link: «Ημέρα Ελλάδας» στη Wall Street – Ο Δρ Νίκος Τσάκος χτύπησε το καμπανάκι λήξης (pics+vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ