search icon

Bloomberg

Sotheby’s: Δημοπρασία εκατομμυρίων για τη συλλογή Hermes του Τζόζεφ Λάου

Το πρώτο μέρος της «συλλογής του οραματιστή» δισεκατομμυριούχου συμπεριλάμβανε εξαιρετικά σπάνιες και πανάκριβες δημιουργίες γνωστών οίκων μόδας

Σε πρωτοφανή δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζόζεφ Λάου, ο οποίος πούλησε δεκάδες πολυτελείς τσάντες για $25,2 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της χαρακτηριζόμενης και ως «συλλογής του οραματιστή Τζόζεφ Λάου», η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη δημοπρασία του είδους της στην Ασία. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, μέρος των εσόδων θα δωριστεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η δημοπρασία συμπεριλάμβανε 76 τσάντες Hermes και 1 τσάντα Chanel. Μεταξύ της ποικιλίας των πολυτελών τσαντών συμπεριλαμβάνονταν έξι διαμαντένιες Birkin και μία εξαιρετικά σπάνια μπρονζέ τσάντα Kelly.

H σπάνια μπρονζέ τσάντα Kelly

Η πιο ακριβή τσάντα ήταν μία Bleu Jean Shiny Poroscus Crocodile Birkin 25 του 2006 με διακόσμηση χρυσού 18 καρατίων και διαμάντια, η οποία δημοπρατήθηκε για HK$1,52 εκατομμύρια. 

Η Bleu Jean Shiny Poroscus Crocodile 25 με διακόσμηση χρυσού 18 καρατίων και διαμάντια

Ο Λάου έχει αγοράσει πάνω από 1.500 τσάντες Hermes ως δώρα για την οικογένειά του η οποία κατέχει ακόμα πάνω από 1.000 εξ αυτών.

Ο πρώην πρόεδρος του κολοσσού Chinese Estates Holdings Ltd. είναι γνωστός συλλέκτης και πωλητής τέχνης και πολυτελών προϊόντων. Ο 71χρονος επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε αγορά ενός μπλε διαμαντιού 12 καρατίων για $52,9 εκατομμύρια το 2015 το οποίο δώρισε στην κόρη του. Ο Λάου έχει αγοράσει, επίσης, και τους γνωστούς πίνακες «Mao» του Άντι Γουόρχολ και «Everything Must Go» του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, τους οποίους θα παρουσιάσει προς τέρψιν του καλλιτεχνικού κόσμου στη νέα του γκαλερί τέχνης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με δεδομένα του Bloomberg, ο Λάου έχει προχωρήσει σε δημοπρασίες συνολικής αξίας $177 εκατομμυρίων από το 2020, συμπεριλαμβανομένων ενός πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, κινεζικές αντίκες και ακριβά μπουκάλια κρασιού.

Η συνολική προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα $6 δισ., μειωμένη κατά $2 δισ. από το α’ εξάμηνο του 2021 σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Η πτώση αυτή οφείλεται στην επιμηκυμένη κρίση που βιώνει η αγορά ακινήτων της Κίνας. Ο Λάου είχε καταδικαστεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο Μακάου το 2014 αλλά δεν έχει φυλακιστεί, αφού το Χονγκ Κονγκ δεν έχει συμφωνία έκδοσης εγκληματιών με το Μακάου.

Διαβάστε ακόμη

Μετρό: Ξεκινά από την Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 (pics – vid)

«Βουτιά» στη μετοχή της Adidas από τα απούλητα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ

Χρηματιστήριο: Η μετοχή – έκπληξη που έχει κάνει «άλμα» 300% μέσα στο 2023

Exit mobile version