search icon

Bloomberg

Στα £100 δισ. η κεφαλαιοποίηση της BP για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια (γράφημα)

Η μετοχή της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας έχει σημειώσει άλμα σχεδόν 19% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της

Η κεφαλαιοποίηση του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού BP διαμορφώθηκε πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια λίρες (121 δισεκατομμύρια δολάρια) για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.

Η μετοχή της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας έχει σημειώσει άλμα σχεδόν 19% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της, σύμφωνα με τα οποία κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ το 2022.

Η εταιρεία «επιστρέφει» στα ορυκτά καύσιμα και συγκεκριμένα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, γεγονός που φαίνεται να επιβραβεύουν οι επενδυτές παρά τον αντίκτυπο στους κλιματικούς της στόχους.

Η απόφαση της BP χαιρετίστηκε από τους επενδυτές, οι οποίοι κατά καιρούς «τιμώρησαν» τις ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου που επιδιώκουν να διαφοροποιηθούν επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές.

Η ανάκαμψη της BP έρχεται μετά την πτώση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα.

Διαβάστε ακόμη

Μετρό: Ξεκινά από την Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 (pics – vid)

«Βουτιά» στη μετοχή της Adidas από τα απούλητα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ

Η Ρωσία μειώνει 5% την παραγωγή πετρελαίου

Exit mobile version