Η Oaktree Capital Management ανέλαβε την ιδιοκτησία της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ίντερ Μιλάνου, αφού ο ιδιοκτήτης της δεν πλήρωσε το δάνειο.

Το αμερικανικό ταμείο ανέλαβε τον έλεγχο της ομάδας από τον κινεζικό όμιλο Suning Holding Group την Τετάρτη 22/5, αφού οι εταιρείες χαρτοφυλακίου της Ίντερ Μίλαν απέτυχαν να αποπληρώσουν 395 εκατ. ευρώ (428 εκατ. δολάρια), ανέφερε η Oaktree σε ανακοίνωσή της.

«Ως νέοι ιδιοκτήτες, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινότητα, την ιστορία και την κληρονομιά της Ίντερ Μίλαν», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Αλεχάντρο Κανο, διευθύνων σύμβουλος και συν-επικεφαλής της στρατηγικής παγκόσμιων ευκαιριών της Oaktree. «Είμαστε προσηλωμένοι στη μακροπρόθεσμη επιτυχία» του συλλόγου.

Η Suning είχε συνομιλήσει με την Pacific Investment Management για την αναχρηματοδότηση του χρέους της τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας πριν από τη λήξη του δανείου της Oaktree την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ίντερ είναι ένας από τους πιο ιστορικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Κέρδισε το εγχώριο πρωτάθλημα Serie A της Ιταλίας φέτος και ήταν δεύτερη στο Champions League της UEFA πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη 

ΑΑΔΕ: Επεκτείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ – Ποιους αφορά

ProCredit Bank: Δάνεια €500 εκατ. σε ΜμΕ το 2023

UBS: Οι αλλαγές στις επενδύσεις των family offices

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ