Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla, εν μέσω φόβων για αναγκαστική εξαγορά της Twitter, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται για πώληση μετοχών – ρεκόρ, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να υποστηρίζει ότι ήθελε να αποφύγει μία πώληση έκτακτης ανάγκης των μετοχών της Tesla στην περίπτωση που η Twitter επιβάλει το αναγκαστικό κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της δημοφιλούς πλατφόρμας

Την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη των τελευταίων πωλήσεων μετοχών του Μασκ, οι υποστηρικτές της Tesla ρώτησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της εταιρείας και αν ενδέχεται να αγοράσει ξανά μετοχές στο μέλλον.

Σε ερώτηση αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla, ο Μασκ απάντησε: «Ναι. Ελπίζω στην (απίθανη) περίπτωση που η Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να προχωρήσει και κάποιοι εταίροι δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών της Tesla».

Η πώληση έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ότι δεν είχε προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, και μετά τη διάθεση μετοχών 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον απόηχο της αρχικής του προσφοράς για την εξαγορά του Twitter. Έκτοτε, οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν από τα χαμηλά του Μαΐου, με ώθηση από το ευρύτερο ευνοϊκό κλίμα στη χρηματαγορά των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο περίπου 35% από τα χαμηλά του τρέχοντος έτους, αν και εξακολουθούν να υποχωρούν περίπου κατά 20% φέτος.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ βρίσκεται εν μέσω μιας νομικής διαμάχης με την Twitter, τον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο συμφώνησε να εξαγοράσει τον Απρίλιο έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων ή 54,20 δολ. ανά μετοχή.

Στις 8 Ιουλίου, ο Μασκ δήλωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία, καθώς κατηγόρησε το Twitter ότι δεν του έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην εξαγορά και ότι δεν ενημερώθηκε σωστά για τον αριθμό των bots, των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα:

Η κρίση γεννάει κροίσους στη Ναυτιλία

Με πρόστιμο €100 το αναδρομικό πλαφόν 3% στις εμπορικές μισθώσεις ακίνητων!

Ενέργεια: Σοβαρές ενστάσεις Μυτιληναίου – ΗΡΩΝΑ στο σχέδιο αποθήκευσης αερίου στην Ιταλία