Σε δραστική μείωση της τιμής πώλησης των Model 3 sedan και Model Y SUV στις ΗΠΑ προχωράει η Tesla, σε μια προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση, αλλά και να κεφαλαιοποιήσει το νέο φορολογικό καθεστώς που παρέχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Αποτέλεσμα των μεγάλων εκπτώσεων είναι το Model 3 να διατίθεται πλέον στην τιμή των 53.990 δολαρίων, δηλαδή κατά 14% φθηνότερο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Στο 20% ανέρχεται το όφελος και για το Model Y, η τιμή του οποίου ορίζεται στα 52.990 δολάρια.   

Τα παραπάνω οφέλη σχετίζονται άμεσα με την πρόσφατη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, τα οποία προβλέπουν φορολογικό όφελος έως 7.500 δολαρίων για την αγορά ηλεκτρικών ή υβριδικών Ι.Χ. οχημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες, χαμηλότερες τιμές της Tesla αφορούν αποκλειστικά όσα οχήματα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής.   

Ο ανανεωμένος τιμοκατάλογος της αυτοκρατορίας του Έλον Μασκ επέρχεται εν μέσω των ανησυχιών για τις προοπτικές της καταναλωτικής ζήτησης, δεδομένου ότι πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι τα μοντέλα της Tesla είναι υπερβολικά ακριβά, ιδίως συγκρινόμενα με τα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. άλλων εταιρειών.  

«Πιστεύουμε ότι η Tesla είτε θα χρειαστεί να μειώσει τους στόχους της ανάπτυξης, είτε να “κόψει” τις τιμές πώλησης, συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους» τονίζει ο Τόνι Σακονάγκι, αναλυτής της Bernstein.  

Δεν είναι τυχαίο ότι, μέσα στο 2022, η μετοχή της εταιρείας στη Wall Street κατρακύλησε κατά σχεδόν 70%, σε ένα από τα χειρότερα χρηματιστηριακά έτη της ιστορίας της. Φέτος, πάντως, δείχνει να ανακάμπτει εν μέρει, καθώς στις πρώτες δύο εβδομάδες του 2023 μετράει κέρδη κατά 15%.  

Διαβάστε επίσης

Σε 23 μέρες τέλος και το ρωσικό ντίζελ – Από πού θα το προμηθεύεται η Ευρώπη (πίνακες)

Gov.gr: Έτσι θα γίνεται η ίδρυση ατομικής επιχείρησης σε 5 λεπτά

Αυξημένα τα κέρδη της JP Morgan – Στα 11 δισ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο