Αύξηση κατά 6% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan στο δ’ τρίμηνο του 2022 -μια επίδοση, η οποία αποδεικνύεται καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Συγκεκριμένα, η κερδοφορία στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου ανήλθε σε 11 δισ. δολάρια ή 3,57 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,33 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2021. 

Κι αυτό, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής συνέχισε τις αδύναμες επιδόσεις, με τα έσοδα να υποχωρούν κατά 57%. 

Αντίθετα, τα έσοδα από trading σημείωσαν σημαντική άνοδο, ενώ μεγάλο ήταν το όφελος κι από τα υψηλότερα επιτόκια, καθώς τα έσοδα από τόκους διευρύνθηκαν κατά 48% και ανήλθαν σε 20,2 δισ. δολάρια.  

Όσον αφορά τις προβλέψεις, αυτές καθορίστηκαν σε 1,4 δισ. δολάρια.   

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ έρχονται να ρίξουν μια καλύτερη «ματιά» στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια σειρά προκλήσεων, όπως ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και η επιβράδυνσητης ανάπτυξης.  

«Η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, με τους καταναλωτές να εξακολουθούν να δαπανούν την υπερβάλλουσα ρευστότητα» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Τζέιμι Ντίμον. «Παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε την τελική επίδραση των επερχόμενων προκλήσεων» πρόσθεσε, σε γραπτή του δήλωση. 

Διαβάστε επίσης

Η γνώμη του Βαγγέλη (όπως και του Προκόπη…), οι γαλάζιες παρουσίες στην κηδεία, το θερμόμετρο της Ιντρακάτ και η μάχη του Βόλου

Τι συνέβη όταν 1.250 φιάλες Μαυροδάφνης παλαίωσαν για 3 χρόνια σε αμφορείς, δεξαμενές νερού και στο βυθό της θάλασσας στην Κεφαλλονιά – Μία κορυφαία οινική εμπειρία

Τομ Φορντ: Η υπερπολυτελής έπαυλη αξίας 51 εκατ. που αγόρασε μετά τη συμφωνία με την Estée Lauder