Παρά το πρόσφατο ράλι του bitcoin, το «φάντασμα» της κατάρρευσης της FTX συνεχίζει και στοιχειώνει την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το δημοφιλέστερο crypto του κόσμου κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,1% στα $16.485 το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο. Παράλληλη αύξηση κατέγραψαν το ether αλλά και το meme-coin dogecoin.

Αν και το bitcoin έχει καταφέρει να αντισταθεί στην κατάρρευση της FTX και της αυτοκρατορίας του «έκπτωτου» Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, η όλη αγορά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το ντόμινο των χρεοκοπιών το οποίο ενδέχεται πια να παρασύρει την προβληματική εταιρεία συναλλαγών Genesis.

«Η μετάδοση του προβλήματος δεν έχει τελειώσει», τόνισε η ιδρυτής της Venn Link Partners, Σίσι Λου, προσθέτοντας πως «δε γνωρίζουμε ακόμη ποιές εταιρείες πρόκειται να συμπαρασυρθούν από την κατάρρευση».

H Βitfront, για παράδειγμα, ανακοίνωσε πρόσφατα το κλείσιμο της εταιρείας λόγω της κατάστασης στην ευρύτερη αγορά, αλλά τόνισε πως η κίνηση αυτή δεν έχει σχέση με την χρεοκοπία της FTX.

Οι δείκτες του bitcoin συνεχίζουν και υποδεικνύουν την πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg, η τιμή του νομίσματος ενδέχεται να καταγράψει μείωση μέχρι και τα $10.000.

Διαβάστε ακόμη

Σε… πανικό η Γιουβέντους – Παραιτήσεις, υποψίες για σκάνδαλα και «βουτιά» 10% στη μετοχή

Διψήφιο «άλμα» στις τιμές του real estate – Ποια διαμερίσματα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Παναγιώτης Ψυχάρης: Σε πλειστηριασμό η οικία του στο Ψυχικό