Μία τελική μάχη αναμένεται να δώσει στις αίθουσες των δικαστηρίων η Evergrande δύο χρόνια μετά τη χρεοκοπία της που σηματοδότησε την κρίση στην αγορά ακινήτων στην Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τη Δευτέρα, ο κινεζικός όμιλος Evergrande θα παραστεί σε ακρόαση δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ σχετικά με αίτημα πιστωτή της για την εκκαθάριση της εταιρείας. Η εταιρεία θα πρέπει να πείσει τον δικαστή ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασιστεί ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο χάος τις δραστηριότητές της και σε περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος της αγοράς ακινήτων.

“Εάν η Evergrande αποτύχει να παραδώσει ένα βελτιωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ad hoc ομάδας πιστωτών, το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ πιθανό να εκδώσει απόφαση εκκαθάρισης κατά της εταιρείας”, δήλωσε ο Lance Jiang, συνεργάτης σε δικηγορικό γραφείο στο πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων προσπαθεί να σώσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του χρέους πολλών δισεκατομμυρίων καθώς πριν λίγους μήνες ομάδα πιστωτών της εταιρείας απαίτησε τον έλεγχο των μετοχών της εταιρείας. Η λεγόμενη ad-hoc ομάδα κατόχων ομολόγων, η οποία έχει δηλώσει ότι κατέχει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια επιθυμεί την ανταλλαγή του χρέους με τον έλεγχο των μετοχών.

Η Evergrande πρότεινε νωρίτερα να προσφέρει το 17,8% της μητρικής και το 30% καθεμίας από τις θυγατρικές — Evergrande Property Services Group και China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. Με φόντο το δικαστήριο της Δευτέρας, η Evergrande ενδεχομένως να προτείνει ευνοϊκότερους όρους.

Οποιαδήποτε εντολή για την εκκαθάριση της Evergrande θα περιπλέξει περαιτέρω την εικόνα για τους πιστωτές και τους αγοραστές κατοικιών. Ένα μεγάλο ερώτημα είναι εάν μια απόφαση εκκαθάρισης από δικαστή του Χονγκ Κονγκ θα αναγνωριστεί και θα εκτελεστεί στην ηπειρωτική χώρα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη   

Πώς η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Νέες επιχειρήσεις: Eως 50% επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ – Ποιοι, πώς και πότε θα χρηματοδοτηθούν 

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Πρεσβευτής της ελληνικής ναυτιλίας και του Ελληνισμού (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ