Η Τwitter Inc., υπό τη νέα διοίκηση του Έλον Μασκ, έχει προχωρήσει σε μαζικές περικοπές στην ήδη ριζικά συρρικνωμένη ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο του παγκόσμιου περιεχομένου, καθώς και στη μονάδα που σχετίζεται με τη ρητορική μίσους και την παρενόχληση, σύμφωνα πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Το βράδυ της Παρασκευής (6/1) προχώρησε σε τουλάχιστον δώδεκα ακόμη απολύσεις στα γραφεία της εταιρείας σε Δουβλίνο και Σιγκαπούρη, σύμφωνα πάντα με τις ανώνυμες πηγές του πρακτορείου. Ανάμεσά τους ήταν η Νουρ Αζάρ Μπιν Αγιόμπ, επικεφαλής της ακεραιότητας του ιστότοπου για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού του Twitter, μια σχετικά πρόσφατη πρόσληψη και η Αναλούσα Ντομίνγκεζ, ανώτερη διευθύντρια της πολιτικής εσόδων της Twitter.

Οι εργαζόμενοι στις ομάδες που χειρίζονται την πολιτική για την παραπληροφόρηση, τις παγκόσμιες προσφυγές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα απομακρύνθηκαν επίσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αντιπρόεδρος του Twitter για την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, Έλα Ίργουιν, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Twitter έκανε κάποιες περικοπές στην ομάδα αξιοπιστίας και ασφάλειας το βράδυ της Παρασκευής, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Έχουμε χιλιάδες ανθρώπους στο πλαίσιο του Trust and Safety που εργάζονται για τον έλεγχο του περιεχομένου και δεν κάνουμε περικοπές στις ομάδες που κάνουν αυτή τη δουλειά καθημερινά», ανέφερε η ίδια μέσω email.

«Θα είχε περισσότερο νόημα να ενοποιηθούν ομάδες υπό έναν επικεφαλής αντί για δύο, για παραδειγμα», σημείωσε η Ίργουιν σε γραπτή δήλωσή της.

Ορισμένες από τις περικοπές, πρόσθεσε, αφορούσαν τομείς που δεν είχαν επαρκή δυναμική για το μέλλον ή όπου είχε νόημα η ενοποίηση.

Το Twitter απέλυσε περίπου 3.700 υπαλλήλους στις αρχές Νοεμβρίου στην προσπάθεια μείωσης του κόστους από τον Μασκ, και εκατοντάδες άλλοι στη συνέχεια παραιτήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ αγοράσε την Twitter έναντι $44 δισ. τον Οκτώβριο, χρηματοδοτώντας εν μέρει τη συμφωνία με δάνεια ύψους $13 δισ. που απαιτούν πληρωμή τόκων $1,5 δισ. ετησίως.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η εταιρεία κινδυνεύει με χρεοκοπία και παράγει ζημιές 4 εκατ. δολ. ημερησίως από τις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Kαι η κάρτα ανεργίας στο ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr: Πώς θα λειτουργεί – Τι αλλάζει στα επιδόματα

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός θα επιμείνει παρά τη μείωση του ενεργειακού κόστους (πίνακας)

F1: Χρυσές αμοιβές – Πόσα χρήματα έβγαλε το 2022 ο κάθε οδηγός