Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter, δηλαδή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη μετά την εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Bloomberg.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter σκοπεύει να ενημερώσει υπαλλήλους την Παρασκευή. Επιπλέον, ο Μασκ σκοπεύει να ανατρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας για την εργασία εξ αποστάσεως, ζητώντας από τους υπόλοιπους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία – αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, ανέφεραν οι πηγές. Ο Μασκ και μια ομάδα από συμβούλους επεξεργάστηκαν μια σειρά από σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στο Twitter που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι οι όροι των απολύσεων και του αριθμού των εργαζομένων ενδεχομένως να αλλάξουν. Σε ένα σενάριο που εξετάζεται, οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης ίση με τους μισθούς 60 ημερών, ανέφεραν δύο από τις πηγές. Εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του πρακτορείου για σχόλιο.

Ο Μασκ πιέζεται προκειμένου να βρει τρόπους να μειώσει το κόστος μιας επιχείρησης για την οποία ισχυρίζεται ότι πλήρωσε υπερβολικό τίμημα. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας συμφώνησε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο. Στη συνέχεια προσπαθούσε επί μήνες να βρει τρόπους διαφυγής από το deal, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία τον παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των fake accounts. Το Twitter προχώρησε σε μήνυση για να αναγκάσει τον Μασκ να εκπληρώσει τη συμφωνία του και τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ υποχώρησε, παραιτούμενος από το κλείσιμο της συμφωνίας με τους συμφωνηθέντες όρους.

Οι υπάλληλοι του Twitter προετοιμάζονται για τις απολύσεις από τότε που ανέλαβε ο Μασκ και έδιωξε αμέσως μία σειρά από κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένων του Διευθύνοντος Συμβούλου Παράγκ Άγκραουαλ, του Οικονομικού Διευθυντή Νεντ Σίγκαλ και ανώτερων νομικών στελεχών.

Μετά την εξαγορά του Μασκ, το Twitter έχει δημιουργήσει χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές θα αυξήσει την πίεση για μείωση του κόστους και αύξηση των εσόδων. Οι αναλυτές εκτιμούν, με βάση τους όρους που είχαν οριστεί προηγουμένως σε έγγραφα που σχετίζονται με τη συναλλαγή, ότι το Twitter θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, για πληρωμές τόκων, σε σύγκριση με περίπου 51 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Το Twitter έχει κατά μέσο όρο περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια κέρδη προ φόρων και  αποσβέσεων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα 8 εντυπωσιακά γήπεδα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Στέλιος Χατζηιωάννου: Το νέο σερί εξαγορών της easyHotel και η «εκκρεμότητα» με την Ελλάδα (pics)

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμοί ύψους 64 εκατ. ευρώ για την προμήθεια φυσικού αερίου