Η απόφαση του Έλον Μασκ να επαναφέρει την πρότασή του για την εξαγορά του Twitter Inc. έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σοκαριστικά καλά νέα για τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Καρλ Άικαν, ο οποίος όλους αυτούς τους μήνες της αβεβαιότητας συνέχισε να ποντάρει στο κλείσιμο του deal.

Μασκ και Twitter συμφώνησαν να προχωρήσουν στη συμφωνία και μάλιστα με την αρχική τιμή προσφοράς -στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή- ωθώντας τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε άλμα της τάξης του 23% την Τρίτη. Την Τετάρτη η μετοχή υποχωρούσε προσυνεδριακά κατά 0,4%.

Η Τρίτη ήταν μια «υπέροχη μέρα για τους ”κερδοσκόπους”», δήλωσε ο Τζούλιαν Κλιμόκο, διευθύνων σύμβουλος της Accelerate Financial Technologies. Το πολύμηνο σίριαλ που κλείνει υπέρ του Twitter καταδεικνύει τη δύναμη των οριστικών συμφωνιών συγχώνευσης και του δικαίου των εμπορικών συμβάσεων, δήλωσε ο Κλιμόκο, ο οποίος διευθύνει ένα επενδυτικό ταμείο συγχωνεύσεων – arbitrage.

Όσοι πραγματοποιούν αυτού το είδους επενδύσεις κερδίζουν χρήματα στοιχηματίζοντας σε συμφωνίες συγχώνευσης, με τη δυνατότητα να αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων εφόσον οι συμφωνίες ολοκληρωθούν. Τώρα, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία.

Ο Άικαν εκμεταλλεύτηκε την πολυμηνη διαμάχη του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με το Twitter, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το Bloomberg. Τους τελευταίους μήνες είχε επενδύσει 500 εκατ. δολάρια σε μετοχές του μέσου, είχε πληρώσει 30 δολάρια ανά μετοχή για το μερίδιό του, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου που ζητήσαν να μην κατονομαστούν.

Συνεπώς, ο Άικαν κέρδισε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια μετά την άνοδο των μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με την WSJ. Ο τελευταίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η επίμαχη συμφωνία οδήγησε σε rroller coaster τη μετοχή. Εκτινάχθηκε στα 54,57 δολάρια τον Απρίλιο καθώς η συμφωνία φαινόταν να κλείνει και έκανε βουτιά στα 32,52 δολάρια τον Ιούλιο, μετά την προσπάθεια του Μασκ να αποσύρει την προσφορά του. Η μετοχή ανέκαμψε και πάλι τον περασμένο μήνα καθώς η δικαστική διαμάχη φαινόταν να λήγει υπέρ του twitter.

«Για τους traders του arbitrage, είναι γενικά ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Άαρον Γκλικ της Cowen & Co., η οποία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε συναλλαγές που αφορούν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Φον ντερ Λάιεν: Προς προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

Η 800άρα και… τα φάσκελα, οι φήμες για την Τράπεζα Πειραιώς, ο συλλέκτης ακινήτων Χόλτερμαν και η μάχη της Prada

Deutsche Bank: Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες – Ποια είναι η κορυφαία επιλογή (γραφήματα)