Στις 12 Ιουνίου 2023 αναμένεται να ολοκληρώσει η UBS την εξαγορά της Credit Suisse, δημιουργώντας μια γιγαντιαία ελβετική τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από την κυβερνητική διάσωση νωρίτερα φέτος. Η ολοκλήρωση εξαρτάται από τη δήλωση καταχώρισης, η οποία καλύπτει τις μετοχές που θα παραδοθούν, που θα κηρυχθεί ενεργή από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και από άλλες εναπομείνασες προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, πρόσθεσε η ελβετική τράπεζα.

“Η UBS αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse ήδη από τις 12 Ιουνίου 2023. H Credit Suisse Group AG θα συγχωνευθεί στην UBS Group AG, ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της.
Η ελβετική τράπεζα συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,37 δισεκατομμύρια δολάρια)και να αναλάβει έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα σε ζημίες για τη μικρότερη ελβετική ανταγωνίστριά της, αφού η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πελατών την έφερε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ωθώντας τις ελβετικές αρχές να δράσουν για να αποτρέψουν μια ευρύτερη τραπεζική κρίση

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι μετοχές της Credit Suisse και οι αμερικανικές καταθετικές μετοχές (ADS) θα διαγραφούν από το ελβετικό χρηματιστήριο SIX (SIX) και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), πρόσθεσε η UBS. Oι μετοχές της Credit Suisse θα διαγραφούν από το χρηματιστήριο το νωρίτερο στις 13 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της εξαγοράς όλων των μετοχών, οι μέτοχοι της Credit Suisse θα λάβουν μία μετοχή της UBS για κάθε 22,48 μετοχές που κατείχαν. Η μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση θα δημιουργήσει έναν όμιλο που θα επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας στη UBS ηγετική θέση σε βασικές αγορές.

Διαβάστε ακόμη 

Οι επενδυτές βλέπουν ράλι στο Χρηματιστήριο και επενδυτική βαθμίδα (πίνακας)

Δημήτρης Ψυλλάκης: Ο Έλληνας που προαναγγέλλει το ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes

Τα πιο πολυσυζητημένα θερινά σινεμά του πλανήτη – Σε ταράτσες, παραλίες και γραμμές σιδηροδρόμων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ