Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό επανέλαβε την έκκλησή του να αποφευχθεί η εμβάθυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μετά το sell off που προκάλεσε σε γαλλικές μετοχές και ομόλογα η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας την παραμονή της αναμενόμενης κίνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βάλει τη Γαλλία στον κατάλογο των χωρών που αντιμετωπίζουν κυρώσεις για υπερβολικά ελλείμματα, ο Βιλερουά δήλωσε σε συνέδριο οικονομολόγων στο ίδρυμά του ότι «οφείλουμε στους συμπολίτες μας όλο τον σεβασμό, την προσοχή και την αλήθεια που περιμένουν».

Το να «τους σεβόμαστε σημαίνει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε πώς να διατυπώνουμε την τεχνογνωσία μας με προσιτούς όρους, να ακούμε με ταπεινότητα τις ερωτήσεις τους, τις προσδοκίες τους, τις επικρίσεις τους», είπε. «Σεβασμός σημαίνει επίσης να αναγνωρίζουμε τις απαιτήσεις της πραγματικότητας και να μην αυξάνουμε ακόμη περισσότερο τα μεγάλα ελλείμματα που δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε επαρκώς. Σεβασμός σημαίνει, όπως ήλπιζα πριν από λίγες ημέρες, να αποσαφηνίσουμε γρήγορα την οικονομική στρατηγική και ιδίως τη δημοσιονομική στρατηγική που προτείνεται για τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Βιλερουά είχε τονίσει στο παρελθόν ότι η επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας πρέπει να καθορίσει γρήγορα τα δημοσιονομικά της σχέδια. Η απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές αργότερα αυτό το μήνα έχει τρομάξει τις αγορές, καθώς ανοίγει την πόρτα σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση ή τουλάχιστον σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη αποκλίνει από τα σχέδιά της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός vs δολαρίου: Πώς το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει τη μάχη – Αυξάνουν τα αποθέματα οι κεντρικές τράπεζες (πίνακες)

Yukos: Πρώην μέτοχοι βγάζουν σε πλειστηριασμό 18 ρωσικές μάρκες βότκας

Σε χαμηλό 30 ημερών το Bitcoin – Υποχώρησε κάτω από τα $65.000

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ