Κοντά σε συμφωνία 20 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της startup Figma, που κατασκευάζει εργαλεία συνεργασίας διαδικτυακού σχεδιασμού λογισμικών σε πραγματικό χρόνο, βρίσκεται η Adobe, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συνεργασία της με τη Figma θα σημάνει μια νέα εποχή σε ό,τι αφορά τη δημιουργικότητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Adobe αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη κέρδη γ’ τριμήνου 2022, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξαγορά, που ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας.

Τα προϊόντα της Figma βοηθούν τους χρήστες τους να παρακάμπτουν την ενίοτε άβολη και χρονοβόρα διαδικασία αποθήκευσης και αποστολής της εργασίας τους, χρησιμοποιώντας μια συλλογή διαφορετικών εφαρμογών στον online σχεδιασμό.

Μάλιστα, η ζήτηση για τα προϊόντα της Figma αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την άνοδο της τηλεργασίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Airbnb, Google, Netflix, Twitter.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της είδησης για την εξαγορά η μετοχή της Adobe σημείωσε ισχυρή πτώση, που αυτήν την ώρα φτάνει το 14,49%.

Διαβάστε ακόμη

Yachting: Θέμα ημερών η ενεργοποίηση της πλατφόρμας e-charter permission

Επιστολή προμηθευτών ενέργειας σε Σκρέκα για τις κλιμακωτές χρεώσεις στο ρεύμα

Σι Τζινπίνγκ προς Πούτιν: Η Κίνα θα εργαστεί με τη Ρωσία για σταθερότητα και θετική ενέργεια στον κόσμο