Διεθνή

Αυτή είναι η αυτοκινητοβιομηχανία των 87 δισ. δολαρίων με τις μηδενικές πωλήσεις

  • newsroom


Πώς μια εταιρεία στην οποία ηγείται ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας, έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της αναξιοπιστίας

Μπορεί κάποιος να «χτυπήσει» τον Elon Musk και να εκθρονίσει την Tesla;

Πολλές είναι οι προσπάθειες που έχουν γίνει, καμία, ωστόσο, δεν έχει τελεσφορήσει. Αν κάποιος συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες, αυτός ήταν ο Hui Kan Yan, ο Πρόεδρος του Evergrande Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ακινήτων παγκοσμίως.

Ο δισεκατομμυριούχος Hui Kan Yan, ένας από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας το 2020 και ένας από τους 60 πιο ισχυρούς παγκοσμίως, το 2019 αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδρύοντας τη θυγατρική εταιρεία Evergrande NEV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκτοπισμός της Tesla από την κορυφή θα απαιτούσε τρία έως και πέντε χρόνια. Τι έχει καταφέρει, λοιπόν, μέχρι τώρα;

Φτάνοντας στο σήμερα, και στον απόηχο μιας εκρηκτικής ανόδου στην τιμή της μετοχής κατά 1.000%, η αξία της Evergrande NEV εκτιμάται στα 87 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω της κατασκευαστές-κολοσσούς όπως οι Ford και General Motors.

Παράλληλα, διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους χώρους στο Εθνικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Shanghai (NECC), ο οποίος κοσμείται από 9 μοντέλα της, έχει εντάξει στο δυναμικό της τον Daniel Kirchert, πρώην στέλεχος της BMW, και έχει συνάψει μεγάλες συμφωνίες με γνωστούς προμηθευτές από το εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto