Διεθνή

Αυτός ο 29χρονος εκατομμυριούχος YouTuber μπορεί να γίνει ο νεότερος Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

  • newsroom


Η πολιτεία θα πραγματοποιήσει εκλογές ανάκλησης για τον κυβερνήτη της μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Κέβιν Πάφραθ, διάσημος Youtuber, προηγείται ανάμεσα σε 46 υποψηφίους, αφήνοντας πίσω του τον οικοδεσπότη talk show, Λάρι Έλντερ αλλά και την πρώην Ολυμπιονίκη, Κέιτλιν Τζένερ

Ο γνωστός YouTuber Κέβιν Πάφραθ θα μπορούσε να γίνει ο νεότερος κυβερνήτης που έχει εκλεγεί ποτέ στην Καλιφόρνια. Ο Πάφραθ, ένας 29χρονος που έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια από το κανάλι του στο YouTube, «Γνωρίστε τον Kevin», φαίνεται πως προηγείται σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη Survey USA, σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται, πως οι εκλογές θα γίνουν έπειτα από εκστρατεία ανάκλησης κατά του Γκάβιν Νιούσομ – του σημερινού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. Η εκστρατεία καθοδηγήθηκε από Ρεπουμπλικάνους που αντιτάχθηκαν στις αναστολές επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας καθώς και στην πολιτική μετανάστευσης και φορολογίας. Τον περασμένο Μάρτιο, μάλιστα συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνταν για τη διενέργεια εκλογών, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Νιούσομ.

Η πολιτεία θα πραγματοποιήσει εκλογές ανάκλησης του κυβερνήτη μέσα στον επόμενο μήνα. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν πρώτα αν θέλουν να ανακαλέσουν τον Νιούσομ και στη συνέχεια τον πιθανό του αντικαταστάτη. Συνολικά, το 51% των 613 πιθανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της απομάκρυνσης του Νιούσομ. Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τους ψηφοφόρους του να ταχθούν κατά της ανάκλησης παραβλέποντας τη δεύτερη ερώτηση στο ψηφοδέλτιο, η οποία θα ζητά να επιλέξουν έναν αντικαταστάτη σε περίπτωση που από τις εκλογές υπερψηφιστεί η ανάκληση. Αν δηλαδή, περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους της Καλιφόρνιας ταχθούν υπέρ της ανάκληση του Νιούσομ στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου, ο επόμενος κυβερνήτης θα είναι ένας από τους 46 υποψηφίους, αυτός με τις περισσότερες ψήφους.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, η έρευνα δείχνει ότι ο Πάφραθ προηγείται μεταξύ 46 υποψηφίων, αφήνοντας πίσω του τον συντηρητικό οικοδεσπότη talk show, Λάρι Έλντερ αλλά και την πρώην Ολυμπιονίκη, Κέιτλιν Τζένερ. Ο YouTuber είναι επενδυτής ακινήτων από τη Βεντούρα της Καλιφόρνια. Το κανάλι του έχει σχεδόν 1,7 εκατομμύρια οπαδούς και επικεντρώνεται σε καθημερινά σχόλια για μετοχές, στέγαση και κίνητρα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, κέρδισε σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια στο YouTube. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως σχεδιάζει να μειώσει τους υψηλούς φόρους και να λύσει ζητήματα που σχετίζονται με τα υψηλά ποσοστά αστέγων σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο.

Διαβάστε ακόμα: 

«Κουπόνια» ρευστότητας: Έρχονται στο τέλος Αυγούστου μέσα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 

Οι πονοκέφαλοι του Μ.Μ., το «αίμα» της Φουτζέιρα και το χρυσό ακίνητο της Ακαδημίας Αθηνών 

Ελληνικός τουρισμός: Δεν τον «έκαψαν» οι φωτιές – Πάνω από 80% η πληρότητα στα νησιά