Διεθνή

Αμερικανός πνευμονολόγος: Κάντε όποιο εμβόλιο βρείτε-Μην κοιτάτε μάρκες

  • newsroom


Ο δρ. Βιν Γκούπτα ανέβασε στο twitter την ακτινογραφία ασθενούς που έφυγε από την ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν

Διακεκριμένος Αμερικανός πνευμονολόγος, ο Δρ. Βιν Γκούπτα, υποστηρίζει πως οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν να ανησυχούν για τις «μάρκες» των εμβολίων. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία, στην παρούσα φάση, είναι να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό χωρίς να τους απασχολεί ποιας εταιρείας θα είναι το εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιαστούν.

«Ακούω συχνά τους πολίτες να λένε, εγώ όμως θέλω το εμβόλιο της Pfizer αντί για της Johnson & Johnson ή κάποιας άλλης μάρκας τέλος πάντων», αναφέρει χαρακτηριστικά στο CNBC, ο Γκούπτα, καθηγητής στο Ινστιτούτο Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. «Αυτό ακριβώς είναι το λάθος μας. Η μάρκα δεν παίζει ρόλο. Όλα τα εμβόλια επιτελούν τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Εμβολιαστείτε όσο το δυνατόν πιο σύντομα» προσθέτει.

Ο ίδιος προκειμένου να ευαισθητοποιήσει δεν δίστασε να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα στάδια εξέλιξης του Covid, πώς ο ιός επηρεάζει τα πνευμόνια μας και τελικά τα αχρηστεύει. Πιο συγκεκριμένα, ανέβασε στο twitter την ακτινογραφία ενός ασθενή του ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό. Οι φωτογραφίες συγκλονίζουν.

 

«Όπως φαίνεται ο ασθενής έχει βαριά πνευμονία. Η δεξιά εικόνα δείχνει ακριβώς το σημείο εκείνο όπου ο ασθενής πρέπει να διασωληνωθεί. Ο ιός καταστρέφει τα πνευμόνια μας τα εμβόλια μπορούν να αποτρέψουν αυτόν τον τύπο σοβαρής εξέλιξης της ασθένειας» εξηγεί ο Γκούπτα. «Όλα τα εμβόλια που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν εγκριθεί θα αποτρέψουν αυτό να συμβεί, ανεξάρτητα από την εταιρεία».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, διπλάσιος αριθμός από οποιαδήποτε άλλη χώρα σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι ΗΠΑ κατά μέσο όρο κατέγραφαν έναν θάνατο κάθε λεπτό. Ωστόσο, νέα ισραηλινή μελέτη δείχνει ότι το εμβόλιο Pfizer σταματά στην πραγματικότητα τη διάδοση του Covid. Για το λόγο αυτό ο Γκούπτα τονίζει πως οι πολίτες δεν πρέπει να απογοητεύονται τα πράγματα σύντομα θα βελτιωθούν.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά, ναι, αυτή είναι μια πραγματικά καλή είδηση, ελπίζουμε πως το τέλος είναι κοντά  ίσως ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού» αναφέρει.

 

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμιοι κλυδωνισμοί στη βιομηχανία πετρελαίου

Έλον Μασκ: Πώς έχασε $15 δισ. σε μία ημέρα – Ποιοι είναι πλέον οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

ΑΑΔΕ: Σε ποιους θα κάνει ελέγχους για να προλάβει παραγραφή των υποθέσεων