Πίεση στις «αδελφές» της προκαλεί το μέγα deal που διασφάλισε η Ford Motor με την Tesla, την Πέμπτη, βάσει της οποίας οι οδηγοί των αυτοκινήτων της πρώτης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 12.000 superchargers της εταιρείας του Έλον Μασκ σε ΗΠΑ και Καναδά.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα της φόρτισης αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη ώστε οι καταναλωτές να αποφασίσουν την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η συνεργασία ναμένεται να δώσει τεράστιο πλεονέκτημα στην Ford, που ουσιαστικά γίνεται η πρώτη κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία που πετυχαίνει μια τέτοια συμφωνία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συμφωνία σήμανε «συναγερμό» στον αμερικανικό κλάδο, αναγκάζοντας έτερες εταιρείες, όπως η GM και η Stellantis, καλούνται να αναζητήσουν λύσεις και μάλιστα γρήγορα προκειμένου να βελτιώσουν την πρόσβαση τους σε δίκτυα φόρτισης, οδηγώντας σε ένα ντόμινο αλλαγών.

Σημειωτέον πως η συμφωνία οδήγησε σε σημαντική άνοδο σήμερα στις μετοχές τόσο της Ford όσο και της Tesla, με την πρώτη να ανεβαίνει πάνω από 6% και τη δεύτερη πάνω από 4%.

Διαβάστε ακόμα

Η απόβαση της ΝΔ έως… Άγιον Όρος, η «στείλτε ένα υπόμνημα» κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, το πήγαινε – έλα της Πόπης, το νέο σενάριο για Alpha Bank και τα σχέδια για τις μετοχές της Aegean

Μπάμπης Βωβός: Τρίτο mega σφυρί για τους γυάλινους πύργους της Κηφισίας (pics)

Société Générale: Τα ομόλογα δείχνουν επενδυτική βαθμίδα μέχρι το τέλος του έτους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ