Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση κορυφής στην Αλάσκα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις 22:09 αποβιβάστηκαν από τα αεροσκάφη τους, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν και όταν συναντήθηκαν στο κόκκινο χαλί έκαναν μια θερμή χειραψία.

Μετά τις φωτογραφίες, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας μπήκαν στην ίδια θωρακισμένη αμερικανική λιμουζίνα για να μεταβούν στον χώρο της κοινής τους συνάντησης

Στη συνάντηση θα είναι παρόντες από πλευράς ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ και από πλευρά Ρωσίας ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι η γέτες ΗΠΑ-Ρωσίας θα γίνει με φόντο τη φράση «επιδιώκοντας την ειρήνη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε τον πήχη της συνάντησης με τον Πούτιν λέγοντας πως θέλει να δει σήμερα μία κατάπαυση πυρός με την Ουκρανία.

Χρονοδιάγραμμα και διάρκεια συνομιλιών: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η διμερής συνάντηση στην Αλάσκα θα ξεκινήσει στις 10:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε πως μπορεί να διαρκέσει «τουλάχιστον 6 με 7 ώρες».

Απρόσμενη επικοινωνία: Πριν τη σύνοδο, ο Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον στενό σύμμαχο του Πούτιν, Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Αντιδράσεις από Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία «θα βασιστεί στην Αμερική» και εξέφρασε ελπίδα για μελλοντική τριμερή συνάντηση. Κάποιοι Ουκρανοί εκφράζουν χαμηλές προσδοκίες για τη σύνοδο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Γιατί δεν θα συλληφθεί όταν προσγειωθεί στην Αλάσκα – Δεν θα ενεργοποιηθεί το ένταλμα του ΔΠΔ

ΑΑΔΕ: Ενίσχυoνται τα κίνητρα για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών προς την εφορία

Η Credia Bank προχωρά στην εξαγορά της HSBC Μάλτας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα