Αλλαγές στον πυρήνα της μεγαλύτερης τράπεζας του Καναδά, της Royal Bank of Canada, καθώς η Κάθριν Γκίμπσον διορίστηκε ως προσωρινή Οικονομική Διευθύντρια (CFO), με ισχύ αμέσως μετά την αποχώρηση της Ναντίν Αν.

Η τράπεζα ενημερώθηκε για «καταγγελίες» εναντίον της ΑΝ και ξεκίνησε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι η πρώην CFO παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της τράπεζας έχοντας «μια άγνωστη στενή προσωπική σχέση με άλλον υπάλληλο που οδήγησε σε προνομιακή μεταχείριση του υπαλλήλου, που περιλάμβαναν προαγωγή και αύξηση μισθού».

Και οι δύο εργαζόμενοι τερμάτισαν τη συνεργασία τους με την τράπεζα, ως αποτέλεσμα αυτών των αποκαλύψεων, σύμφωνα με επίσημα ανακοίνωση της τράπεζας.

Η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία για ανάρμοστη συμπεριφορά από την πρώην οικονομική διευθύντρια ή τον άλλο υπάλληλο σε σχέση με τις προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας, τη στρατηγική της RBC ή τις οικονομικές ή επιχειρηματικές της επιδόσεις, πρόσθεσε η τράπεζα.

Η Αν ήταν προηγουμένως επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων στην RBC, πριν διοριστεί στη θέση της οικονομικής διευθύντριας, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Royal Bank of Canada

Η Royal Bank of Canada είναι καναδική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και η μεγαλύτερη τράπεζα στον Καναδά βάσει κεφαλαιοποίησης. Η τράπεζα εξυπηρετεί πάνω από 20 εκατομμύρια πελάτες και έχει περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Με ρυθμό 2,3% θα «τρέξει» η οικονομία το 2024 – Οι πηγές ανησυχίας και οι προτάσεις πολιτικής

Project Voria: Εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΝ οι περιβαλλοντικοί όροι για την επένδυση των €250 εκατ. στο Μαρούσι

Νέα άνοδος για το Bitcoin – Ξεπέρασε τα 72.000 δολάρια με το βλέμμα στο halving

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ