Διεθνή

Αργεντινή: Σχέδια για την επιβολή φόρου στους πλουσίους

  • newsroom


Οι πολίτες με περιουσία άνω των 2,5 εκατ. δολαρίων, περίπου 12.000 στον αριθμό θα κληθούν να καταβάλουν τον ενιαίο φόρο ύψους 2%

Η κάτω βουλή του Κογκρέσου της Αργεντινής ξεκίνησε σήμερα να συζητά ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να συγκεντρώσει το ποσό των 300 δισ. πέσο (3,75 δισ. δολάρια) μέσω ενός φόρου στις μεγάλες περιουσίες, προκειμένου να χρηματοδοτήσει προγράμματα που στοχεύουν να βοηθήσουν οικογένειες, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει η κυβέρνηση, ενδέχεται να εγκριθεί αργότερα σήμερα, εάν η συζήτηση δεν συνεχιστεί μετά τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπουν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Η Γερουσία αναμένεται να συζητήσει το νομοσχέδιο πριν από το τέλος του μήνα, μόλις πάρει το πράσινο φως της βουλής.

Οι πολίτες με περιουσία άνω των 2,5 εκατ. δολαρίων, περίπου 12.000 στον αριθμό, θα κληθούν να καταβάλουν τον ενιαίο φόρο ύψους 2%. Οι εισφορές θα αυξάνονται προοδευτικά όσο αυξάνεται η περιουσία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Περισσότεροι από 35.700 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αργεντινή από τη νόσο του κορωνοϊού μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακοί νομάδες: Το νέο trend μετά την πανδημία – Στη «μάχη» προσέλκυσης και η Ελλάδα

Στη BC Partners τα ποσοστά Wind, Go και τραπεζών στη Forthnet

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών