Την παραίτησή του από τη θέση του διαχειριστή στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε σήμερα ο Γουόρεν Μπάφετ.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο 90χρονος επενδυτής δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, αλλά σημειώνει ότι έχει ήδη παραιτηθεί από όλα τα ΔΣ στα οποία βρισκόταν, εκτός από εκείνο της Berkshire Hathaway.

Όπως αναφέρει το CNBC, το 2006 ο Γουόρεν Μπάφετ δεσμεύτηκε να δώσει σε φιλανθρωπικές δράσεις όλες τις μετοχές που κατείχε στη Berkshire, κάτι που έκανε με ετήσιες δωρεές σε πέντε ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Bill & Melinda Gates.

Σήμερα έκανε μια ετήσια δωρεά μετοχών αξίας 4,1 δισ. δολαρίων, κίνηση που όπως είπε τον φέρνει στα μισά του δρόμου προς την εκπλήρωση αυτού του σκοπού.

«Οι στόχοι μου είναι πλήρως εναρμονισμένοι με εκείνους του ιδρύματος και η φυσική μου παρουσία δεν είναι καθόλου απαραίτητη για την εκπλήρωσή τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γουόρεν Μπάφετ. Στην ανακοίνωσή του, ο Γουόρεν Μπάφετ αναφέρει επίσης ότι ο νέος CEO του ιδρύματος, Mark Suzman, αποτελεί εξαιρετική επιλογή και έχει όλη την υποστήριξή του.

Εξάλλου, σύμφωνα με το AP, ο Γουόρεν Μπάφετ θα δώσει συνέντευξη μαζί με τον Τσάρλι Μάνγκερ την ερχόμενη Τρίτη στο CNBC. Η συνέντευξη θα είναι η πρώτη μετά την ανακοίνωση της Berkshire ότι ο αντιπρόεδρος Γκρεγκ Άμπελ θα διαδεχτεί τον Γουόρεν Μπάφετ στη θέση του CEO.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Οι 5 στόχοι του οικονομικού επιτελείου – Τι είπε για μειώσεις φόρων

Αγορές πλοίων: Επενδυτική κόντρα δισεκατομμυρίων ανάμεσα σε Έλληνες και Κινέζους εφοπλιστές

Φινλανδία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου αναζητεί επειγόντως ξένο εργατικό δυναμικό