Δραστικά φαίνεται πως έχουν αλλάξει τα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους οι «γκουρού των αγορών» Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Ακμαν, Τσάρλι Μάνγκερ, Ντέιβιντ Αϊνχορν, Μάικλ Μπέρι και Τζιμ Σάιμονς, σύμφωνα με το Business Insider.

Γουόρεν Μπάφετ

Ο διασημότερος επενδυτής και CEO της Berkshire Hathaway επένδυσε στην Activision Blizzard τρεις περίπου μήνες πριν την εξαγορά της από τη Microsoft.

Παράλληλα, η Berkshire επένδυσε $1 δισ στη βραζιλιάνικη fintech Nubank.

Σημειωτέον πως αρκετοί υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων υπέθεσαν πως η επένδυση αυτή αποτελεί έμμεση υποστήριξη της συγκεκριμένα αγοράς από τον Μπάφετ.

Ντέιβιντ Αϊνχορν

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, η Greenlight Capital του Ντέιβιντ Αϊνχορν μείωσε τις επενδύσεις της στην Tesla παρά το επίπονο «μάθημα» του 2020 όταν μετά από παρόμοια τοποθέτηση, βγήκε χαμένος από το ράλι της μετοχής της εταιρείας του Ελον Μασκ.

Παρ’ όλα αυτά η αξία της μετοχής έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 27% φέτος, υποδεικνύοντας πως η άποψη του Αϊνχορν για μια «υπερτιμημένη εταιρεία» μπορεί να έχει κάποια βάση.

Μπιλ Ακμαν

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και η Pershing Square φαίνεται πως προτίμησε τις επενδύσεις στο Netflix, αγοράζοντας 3,1 εκατομμύρια μετοχές σε τέσσερις μόλις ημέρες μετά από τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της υπηρεσίας streaming.

Σημειωτέον πως ο Ακμαν αποφεύγει -ιστορικά- τις εταιρείες τεχνολογίας και προτιμά τις καθιερωμένες αλυσίδες όπως Chipotle, Lowe’s και Domino’s, αλλά επέλεξε το Netflix λόγω της προσέγγισης της εταιρείας στην αγορά του streaming. 

Τσάρλι Μάνγκερ

Σε άγνωστη εταιρεία φαίνεται πως «πόνταρε all in» το δεξί χέρι του Γουόρεν Μπάφετ, Τσάρλι Μάνγκερ, και η Daily Journal. Μέσω δανείου $37 εκατομμυρίων από το margin-loan account της εταιρείας και πώλησης μετοχών αξίας $50 εκατ τον περασμένο Δεκέμβριο, οι επενδύσεις του Μάνγκερ προς… άγνωστο προορισμό, άγγιξαν τα $87 εκατ.

Μάικλ Μπέρι

Μειωμένες ήταν οι επενδύσεις της Scion Asset Management του Μπιλ Μπέρι από 24 τον αριθμό σε 6, αφού ο επενδυτής αναμένει μεγάλο κραχ στις αγορές. 

Το fund του Μπέρι προχώρησε σε swap 4 εκ των 6 επενδύσεων αυτών το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ποντάροντας σε εταιρείες όπως Bristol-Myers Squibb, General Dynamics, Fidelity National Financial και AEA Bridges, ένα SPAC το οποίο θα βοηθήσει στην αρχική δημόσια προσφορά του τμήματος ηλεκτροκίνησης της Harley Davidson, LiveWire. 

Τζιμ Σάιμονς

Σε δύο «meme stocks» φαίνεται πως επένδυσε η Renaissance Technologies του Τζιμ Σάιμονς.

Το quantitative hedge fund του καθηγητή Μαθηματικών του ΜΙΤ αύξησε τις επενδύσεις του στην AMC Entertainment κατά 87% στις 4,7 εκατομμύρια μετοχές. Παράλληλα, αγόρασε και 2.600 μετοχές της GameStop αξίας $400.000.

Σημειωτέον πως τα οικονομικά δεδομένα υποδεικνύουν πως η RenTech τριπλασίασε την τοποθέτησή της στην AMC το β’ τρίμηνο του 2021, ενώ την αύξησε κατά 40% το γ’ τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος Quest: Η επέκταση σε νέα δραστηριότητα και η έναρξη του 5ετούς πλάνου

Η αμερικανική Mastercard Inc. αποκλείει από το δίκτυό της χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας

Ένα βήμα μπρος κι ένα πίσω για την αξιοποίηση των εκτάσεων στην Αφάντου