Στη δήλωση ότι οι μεταφορικές εταιρείες ευθύνονται αρκετά για την αύξηση των τιμών στις μεταφορές, οι οποίες έχουν εκτοξευτεί ακόμη και κατά 1.000%, προχώρησε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρεται σε tweet στον λογαριασμό του Προέδρου των ΗΠΑ:

«Ένας από τους λόγους που οι τιμές έχουν ανέβει είναι επειδή μερικές εταιρείες που ελέγχουν την αγορά έχουν αυξήσει τις τιμές μεταφοράς προϊόντων έως και 1.000%.

Είναι εξωφρενικό -και καλώ το Κογκρέσο να πατάξει αυτή την πρακτική», αναφέρει το tweet του Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) προειδοποίησε νωρίτερα ότι εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η επισιτιστική κρίση επιδεινώθηκε και πως εντός του 2022 αναμένεται ότι θα αυξηθεί ουσιαστικά ο «λογαριασμός» που καλούνται να πληρώσουν οι χώρες που εισάγουν τρόφιμα, λόγω της εκτόξευσης της τιμής των σιτηρών και των λιπασμάτων.

«Οι παγκόσμιες δαπάνες για την εισαγωγή τροφίμων αναμένεται ότι θα καταγράψουν αύξηση 51 δισ. δολαρίων (φτάνοντας τα 1,8 τρισ. δολάρια), σε σύγκριση με το 2021. Από αυτά, τα 49 δισ. δολάρια προέρχονται μόνο από την αύξηση των τιμών», αναφέρει ο FAO στην ετήσια έκθεσή του με τίτλο «Προοπτικές Εφοδιασμού», η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, αυτή η αύξηση του λογαριασμού «εξηγείται σε πρώτη φάση από την εκτόξευση της τιμής (των τροφίμων) και των μεταφορικών και όχι από την αύξηση του όγκου» των εξαγωγών.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ετοιμαστείτε για περισσότερες χρεοκοπίες επιχειρήσεων

ΟΠΑΠ: Οι στόχοι και η στρατηγική για το 2022 (pics)

Fed: Σε πτώση ο πλούτος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια