Υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της Barclays στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς ένας από τους μετόχους ρευστοποίησε μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων (900 εκατ. στερλινών), μία ημέρα μετά τη γκάφα της διοίκησης αξίας 450 εκατ. δολαρίων. 

Η μετοχή της βρετανικής τράπεζας, συγκεκριμένα, διαπραγματεύεται σήμερα στις 153,4 πένες, παρουσιάζοντας ισχυρή πτώση κατά 4,4% στο ταμπλό του βρετανικού χρηματιστηρίου.  

Η πώληση του μεγάλου πακέτου μετοχών έγινε στην τιμή των 150 πενών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η συναλλαγή δε, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Goldman Sachs. 

Η ταυτότητα του μετόχου – πωλητή μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη. Πάντως, η βρετανική τράπεζα έχει ως βασικούς μετόχους τις BlackRock, Vanguard Group και Qatar Investment Authority.  

Η ρευστοποίηση του 1,2 δισ. δολαρίων ενδεχομένως σχετίζεται με τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης, η οποία αποκάλυψε ότι η τράπεζα υπέστη ζημιά της τάξης των 450 εκατ. στερλινών, έπειτα από «γκάφα» που αφορούσε την έκδοση δομημένων ομολόγων. Και ο λόγος ήταν η έκδοση ομολόγων, η αξία των οποίων ήταν μεγαλύτερη κατά 15 δισ. δολάρια σε σχέση μ’ αυτά που είχε εγγράψει προς πώληση.  

Διαβάστε επίσης:

Η σημειολογία μιας αποχώρησης, ο αναβρασμός στις κατασκευές, τα… θέματα στον Τιτάνα και η διάσωση της Yalco

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας της χώρας

Η «γκρι αγορά» των Rolex – Γιατί κάποιοι αγοράζουν μανιωδώς ρολόγια των 60.000 ευρώ