O συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, κερδίζει την ημέρα τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω χρήματα από όσα ο μέσος άνθρωπος σε όλη του τη ζωή, ο οποίος βγάζει περίπου 2,7 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, οι πηγές διαφέρουν ως προς το ακριβές ποσό. Ορισμένες εκτιμήσεις για τα ημερήσια κέρδη του Γκέιτς κάνουν λόγο για 10,95 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλες για 7,6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα ή 319.635 δολάρια την ώρα.

Αν και ο Γκέιτς είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος πίσω από τη Microsoft, έχει συγκεντρώσει μια περιουσία πέρα από την αξία των μετοχών του στην εταιρεία. Η εταιρεία με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον είχε έσοδα 198 δισ. δολάρια το 2022.  Ωστόσο, το υπόλοιπο της περιουσίας του το διαχειρίζεται μέσω της στενά ελεγχόμενης Cascade Investment, η οποία κατέχει συμμετοχές σε πολυτελή ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Πηγές αναφέρουν ότι μόνο το 12,5% της καθαρής περιουσίας του Γκέιτς προέρχεται από τη Microsoft.

Ειδικότερα, σύμφωνα με βάση ανάλυσης δεδομένων του Bloomberg, ο Γκέιτς έχει λάβει περισσότερα από 56 δισ. δολάρια σε μετοχές και μερίσματα από τη Microsoft και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας πληρωμής ύψους 3,3 δισ. δολαρίων από τη Microsoft το 2004, τα οποία δώρισε στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Ο πλούτος του προέρχεται επίσης από επενδύσεις σε ακίνητα, όπως το Xanadu 2.0 στην Ουάσινγκτον αξίας 127 εκατ. δολαρίων και το Rancho Paseana στην Καλιφόρνια αξίας 18 εκατ. δολαρίων.

Μεγάλο μέρος των εσόδων του Γκέιτς πηγαίνει σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, κυρίως μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Το 2023, το ίδρυμα δέσμευσε 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων, 15%περισσότερα χρήματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ίδρυμα στοχεύει να αυξήσει τις φιλανθρωπίες στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.

Διαβάστε ακόμη

Αναίμακτη η μετάβαση στις νέες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας – Η πράσινη μάχη των τιμολογίων

Φωτιά στις τιμές του πετρελαίου από την παρουσία του Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα

Πετρέλαιο: Φωτιά στις τιμές στο «καλημέρα» του 2024 – Η κρίση στην Ερυθρά και ο ρόλος του Ιράν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ