Έως και 15 δισ. δολάρια σκοπεύει να επενδύσει η Breakthrough Energy Catalyst του Μπιλ Γκέιτς σε πρότζεκτ καθαρής τεχνολογίας σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ.

Το BEC ανήκει στον όμιλο Breakthrough Energy Group που ιδρύθηκε το 2015 και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,5 δισ. δολάρια από επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Όπως είπε στους Financial Times ο διευνθύνων σύμβουλος του fund, Jonah Goldman, το BEC σκοπεύει να δεκαπλασιάσει αυτό το ποσό, φτάνοντας το 1,5 δισ. δολάρια, με τη στήριξη επιχειρήσεων και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο.

Το ίδιο το Breakthrough Energy Group αναφέρει: «Το BEC είναι ένα πρόγραμμα για να δείξουμε πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε, να παράγουμε και να αγοράσουμε νέες λύσεις που θα υποστηρίξουν την οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Αρχικά, το BEC θα εστιάσει στη συγκέντρωση αέρα, στο «πράσινο» υδρογόνο, στην αποθήκευση ενέργειας μακράς διάρκειας και στα βιοκαύσιμα για την αεροπορία.

Η Breakthrough Energy έχει ήδη ανακοινώσει ότι εξασφάλισε επενδύσεις από κορυφαίες εταιρείες όπως οι BlackRock, General Motors, American Airlines, Microsoft, αλλά και από την Bank of America.

Διαβάστε ακομη

Cosco: Σχεδιάζει επέκταση των δραστηριοτήτων του Πειραιά μέσω dry ports στο Θριάσιο

Το μέλλον της εργασίας: Έρχεται η εβδομάδα των 4 ημερών

Twitter: Απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό στην Aleph Group με στόχο τη Wall Street